Kdo smo»

Za blagovno znamko TENA se skriva več kot 40 let izkušenj in je vodilna v svetu na področju obvladovanja inkontinence ter zagotavljanja izdelkov in storitev za posameznike in zdravstvene ustanove v 90 državah.

V Evropi je naša blagovna znamka uveljavljena, saj je naš tržni delež kar 40-odstoten. Vse bolj se uveljavljamo tudi v ZDA, trenutno pa se širimo še v Srednjo in Južno Ameriko, na Daljni vzhod, v Indijo in druge države v razvoju. Smo vodilni v razvoju izdelkov, ki izpolnjujejo potrebe posameznikov, oskrbnikov, kliničnih zdravnikov in zdravstvenih ustanov po svetu.

Blagovna znamka TENA je last podjetja Essity. Poleg blagovne znamke TENA so last podjetja Essity še dobro znane znamke, kot so Libresse, Nana, Nuvenia in Bodyform na področju osebne higiene žensk ter znamki otroških pleničk Libero in Drypers.

Podjetje Essity je leta 1929 na Švedskem ustanovil Ivar Kreuger. Danes je v njem zaposlenih približno 50.000 ljudi, njegova letna prodaja pa doseže vrednost 11,5 milijard evrov. Z delnicami podjetja trgujejo na borzah v Stockholmu, Londonu in New Yorku. Če želite izvedeti več o podjetju Essity, preberite njegovo poslovno poročilo.