Rešitve za najboljšo nego

Na kaj morate biti pozorni, kadar iščete ustrezne izdelke za nego inkontinentnih oseb?

Morda menite, da so vsi izdelki za nego inkontinentnih bolnikov podobni, vendar se nekateri močno razlikujejo od drugih, saj zagotavljajo večje udobje in dobro počutje otroka, za katerega skrbite, poleg tega pa tudi negovalcu vsaj malo bolj olajšajo njegovo delo. V tem razdelku so praktična navodila z razlago dejavnikov zaščite pred težavami z inkontinenco, ki lahko vplivajo na kakovost nege in olajšajo nego otroka, ki se srečuje z inkontinenco.

Zagotavljanje kar najboljše nege

Najbolj pomembno pri negi inkontinentnih otrok je zagotoviti, da se otrok počuti dobro tako telesno kot tudi čustveno. Ključ do tega so izdelki, ki zagotavljajo najboljšo nego in preprečujejo negativne stranske učinke, ki jih lahko povzroči inkontinenca. Motnje, kot so uhajanje urina, zbujanje na mokrem posteljnem vložku in pojav razdražene kože, privedejo do telesnih in psihičnih težav ter drugih posledic, ki nam jemljejo veliko časa.

Kako bi se lahko izognili tem posledicam?

•Izdelki za zaščito pred težavami z inkontinenco, ki omogočajo hitro vpijanje urina in preprečujejo, da bi urin prišel v stik s kožo, pomenijo, da koža ni neprijetno vlažna oziroma da urin, ki se je vpil v izdelek, iz njega več ne izteče.
•Izdelki, ki so načrtovani glede na otrokovo individualno telesno in duševno stanje, povečujejo občutek udobja in zmanjšujejo uporabo izdelkov.
•Manj mokrote pomeni manj možnosti za pojav razdražene kože – zlasti če mora otrok zaradi telesne okvare ali poškodbe sedeti ali ležati dlje časa.
•Če je treba otroku zamenjati izdelek za zaščito pred težavami z inkontinenco, medtem ko ta leži, vam bodo izdelki, ki so načrtovani za to, delo olajšali in zmanjšali možnost poškodb križa.
•Če bo uhajanja urina manj, se bo otrok manjkrat zbudil na mokrem ležišču, hkrati pa bo seveda treba tudi manjkrat preoblačiti vzmetnico.
•Če bo manj uhajanja urina, bo vaše spanje in spanje vašega otroka bolj nemoteno.
•Če bo manj uhajanja urina, bo treba manjkrat zamenjati izdelek, manj pa bo tudi pranja perila.
•Če je uhajanja urina manj, se zmanjša strah pred zadrego, ki jo lahko občuti otrok, zlasti v šoli ali pri igri.
•Manj težav z razdraženo kožo zmanjšuje potrebo po dodatnih zdravilih za kožo.
•Če otrok ne more povedati, da ga je treba preobleči, lahko pokazatelj mokrote zmanjša število nepotrebnih menjav izdelkov.
•Poiščite izdelke za zaščito pred inkontinenco z ustrezno vpojnostjo in ustrezne velikosti za svojega otroka: ni treba, da se odločite za najvišjo stopnjo vpojnosti in verjetno boste potrebovali različne izdelke za dnevno in nočno uporabo. Zakaj ne bi preizkusili brezplačnega vzorca?

Učinkovita nega pomeni, da izberete izdelke za zaščito pred težavami z inkontinenco, ki ustrezajo vsem zgoraj navedenim dejavnikom in otroku zagotavljajo kar največje udobje. Ob tem se skrajša čas, ki je potreben za nego in zmanjša telesni napor pri vsakdanji negi inkontinentnih oseb. Če menite, da izdelki, ki vam jih je predpisal zdravnik, ne učinkujejo, kot bi morali, se s svojim zdravstvenim svetovalcem pogovorite o tem, da bi preizkusili kaj drugega.

V razdelku Prednosti blagovne znamke TENA preberite več o naši predanosti razvoju izdelkov, ki zagotavljajo kar najboljšo nego inkontinentnih oseb.

Vsak otrok je drugačen, zato si oglejte razdelek o izboru izdelkov in se prepričajte, da imate izdelke, ki najbolj odgovarjajo vašim potrebam in potrebam vašega otroka.