Praktični namigi za starše

Tukaj imate nekaj koristnih namigov glede tega, kako obvladovati oslabljen mehur vašega otroka, ki smo jih dobili od staršev, negovalcev in učiteljev.

Prvi namig: naredite nekaj praktičnih sprememb. Na omarico zraven postelje v otroški sobi lahko nastavite posteljnino, da jo imate pri roki sredi noči, ko ste zaspani. Prav tako imejte pri roki dodatno odejo, saj se ne zmočijo vedno le prevleke.

Drugi namig: kupite izdelke, ki zavarujejo posteljni vložek, kot so prevleke in posteljne podloge. Poskrbite, da boste vso umazano perilo čim prej oprali. Če želite videti izdelke, ki so na voljo, glejte razdelek Paviljon izdelkov.

Tretji namig: ko pridejo na obisk otrokovi prijatelji, poskrbite, da bo postelja čista in se izognite zadregi otroka pred prijatelji. Če vašega otroka skrbi, da bi prišlo do nesreče pred prijatelji, mu ponudite zaščitne hlačke, ki bodo preprečile širjenje neprijetnih vonjav. Tako se bo otrok lahko sprostil in užival v igri.

Četrti namig: zaščita pred težavami, ko otrok prespi pri prijateljih.
Kupite mu pralno spalno vrečo. Vanjo lahko vstavite izdelek blagovne znamke TENA (ali v pižamo, ki je v spalni vreči). Tako se otrok lahko preobleče in namesti izdelke, ko je v spalni vreči. Ko se zbudi, lahko izdelek preprosto pusti v vreči.

Peti namig: obvladovanje širjenja neprijetnih vonjav.
Neprijetne vonjave niso prijetne, zato je dobro uporabiti posebej v te namene izdelane predloge ali hlačke, ki neprijeten vonj nevtralizirajo.

Šesti namig: ko se odpravite spat, zbudite svojega otroka, da bo lahko šel na stranišče. Če ne zdrži vso noč, boste s tem ustalili navado, s katero bo otrok sredi noči delno izpraznil svoj mehur, vi pa ne boste prikrajšani za svoj spanec.


Sedmi namig: če nameravate otroka odpeljati k zdravniku, slednjega najprej pokličite in se pogovorite o zadevi. Tako vam ne bo treba razlagati podrobnosti iz preteklosti pred otrokom in ga s tem spraviti v neprijeten položaj. Vsi trije se lahko nato odprto in neposredno pogovorite, ne da bi otroka izpustili iz pogovora.