Zdravljenje inkontinence pri otrocih

Vedno je vredno preveriti, ali ne gre morda za okužbo

Če vaš otrok nima drugih zdravstvenih težav razen močenja postelje, je možnost, da gre za resno zadevo, majhna. Če iz kakršnega koli razloga menite, da je za vir težav okužba, bo vaš zdravnik verjetno predlagal pregled urina. Vzorec bodo poslali v laboratorij, kjer bodo preverili, ali ne gre morda za okužbo, prav tako bodo naredili preprost test, s katerim se bodo prepričali, da ni drugih zdravstvenih težav.

Zdravila za inkontinenco pri otrocih

O jemanju zdravil, ki bi lahko pomagala vašemu otroku pri obvladovanju težav z mehurjem, se vedno pogovorite z otrokovim pediatrom oziroma specialistom, ki se bo odločil, če je to zanj primerno.

Zdravila lahko kratkotrajno omilijo težave z oslabljenim mehurjem vašega otroka, vendar ne »naučijo« telesa obvladati težavo, zato z njimi ni mogoče pozdraviti vzroka težave. Kakor hitro jih otrok ne jemlje več, se močenje postelje največkrat ponovi. Večina otrok ima raje izdelke za zaščito, s katerimi obvladujejo inkontinenco. Zdravila so uporabna v primerih, kjer morate otroku zagotoviti varnost, kot na šolskih izletih, kjer si mora otrok deliti sobo s sošolci. Zdravila se dobijo na recept.Če ima otrok težave z inkontinenco zaradi bolezenskega stanja ali telesne okvare in želite več informacij, obiščite razdelek Nega najbližjih.