Zasebnost in pravne informacije

Pravilnik o zasebnosti

Pravilnik o obdelavi osebnih podatkov

Podjetje SvenskaCellulosaAktiebolaget (“Essity”) in povezana podjetja (“Essity” ali “Essity Group”) si prizadeva, da bodo vse osebe, čigar osebne podatke je obdelal Essity, zaupale v spoštovanje zasebnosti in da so njihovi osebni podatki skrbno varovani. Oglejte si tudi Kodeks ravnanja skupine Essity Group.

Essity deluje v skladu z veljavnimi nacionalnimi zakoni o zaščiti podatkov, ki urejajo zbiranje in uporabo podatkov, povezanih s posamezniki ("osebnih podatkov") in v skladu s tem Pravilnikom o zasebnosti.  Namen tega pravilnika o zasebnosti je določiti načela, ki veljajo za uporabo osebnih podatkov, ki nam jih prepustite, ali ki jih o vas pridobimo sami.

Essity ali povezano podjetje, kot je določeno v tem dokumentu ali na posameznem spletnem mestu, je urejevalec podatkov, ki odgovarja za obdelavo osebnih podatkov.

Informacije – Osebni podatki

Osebni podatki, vključno s podatki, kot so imena in naslovi, ki jih prepustite Essity, so lahko obdelani računalniško ali ročno.

Osebni podatki, ki ste jih ponudili, bodo obdelani z namenom (i) administrativne obdelave povpraševanj ali dogovorov z vami, (ii) ponudbe informacij in storitev v povezavi s takšno zahtevo, (iii) marketinško in storitveno komunikacijo ter (iv) prodajno/produktni razvoj, če so potrebe zaznane s strani Essity. Prepustitev osebnih podatkov pomeni, da soglašate s pravili, kot so navedena v Pravilniku o zasebnosti in Pogojih uporabe.

Vsak obisk strani Essity lahko povzroči registracijo naslova IP, s katerega obiskovalec prihaja.  Uporabljamo tudi naslove IP za merjenje uporabe spletnih mest Essity. (Naslov IP je edinstvena številka, ki včasih omogoča identifikacijo uporabnikove povezave z internetom in je samodejno poslana s strani spletnega brskalnika vsakič, ko si ogledate spletno mesto. Tovrstne meritve lahko vključujejo zbiranje informacij o vašem načinu uporabe spletnega mesta, ki vključuje nadzor nad uporabo mesta v pomoč Essity pri izboljšavah mesta, izboljšavah vaše osebne izkušnje s prilagajanjem prikazanih vsebin, optimizacijo uporabniške izkušnje in za določanje pogostosti uporabe.  To lahko velja tudi za uporabniške račune, ki jih imate pri Essity. Opravimo lahko tudi statistične analize zbranih podatkov.

Občutljive informacije

Če nam prostovoljno prepustite občutljive osebne podatke (na primer podatke o vašem fizičnem zdravju), s tem soglašate, da Essity obdeluje te občutljive podatke za namen, ki je opisan v tem Pravilniku o zasebnosti (in obdelavo, ki je povezana s takšnim zbiranjem) v kolikor zakon predvideva soglasje za ta namen.

Objava osebnih podatkov tretjim osebam

Essity lahko vaše osebne podatke  posreduje tretjim osebam, kot so partnerji in distributerji naših izdelkov, za namen, s katerim so bili podatki zbrani.

Podatki, ki ste jih prepustili,posreduje so lahko izvoženi drugim članom skupine Essity Group in/ali poslovnim partnerjem znotraj države in zunaj EU.

Pri internetnem vnosu osebnih podatkov bodite pazljivi. Odgovornost za zaščito vaših gesel in osebnih informacij je vaša. Vaša uporaba tega spletnega mesta pomeni soglasje in prevzem teh tveganj.

Dostop do in popravki osebnih podatkov

Če imate kakršna koli vprašanja glede obdelave osebnih podatkov ali če menite, da so podatki, ki jih obdelujemo nepravilni ali nepopolni, se obrnite na podjetje Essity, ki je navedeno na spletnem mestu. V skladu z zakonodajo o zaščiti osebnih podatkov imate morda pravico do dostopa in popravka vaših osebnih podatkov. Takšnim pravicam bomo v največji mogoči meri ugodili in izpolnili vse naše zakonske obveznosti.

Če se želite obrniti na Ponudnika glede tega Pravilnika o zasebnosti, se obrnite na Essity, Box 200, 101 23 STOCKHOLM, ali prek elektronske pošte na naslov info@essity.com.

Uporaba piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke. Ta odsek nudi informacije o načinu uporabe piškotkov, načinu upravljanja s piškotki in njihovem brisanju.

Kaj je piškotek?


Podatki, preneseni na disk vašega računalnika s spletnega mesta so imenovani piškotki.

To niso računalniški programi, temveč male informacijske datoteke, ki spletnim mestom omogočajo shranjevanje in dostop do informacij o uporabnikovem načinu brskanja po spletu.

Večina spletnih mest uporablja piškotke, saj so ti del orodij, ki omogočajo izboljšave internetne uporabniške izkušnje.  Piškotki spletnim mestom omogočajo, da ponudijo storitve po meri (na primer, pomnjenje prijavnih podatkov, ohranjanje izdelkov v košarici, ali prikaz ustreznih vsebin).

Obstajajo različne vrste piškotkov: Začasni piškotki (ali sejni piškotki) so izbrisani, ko se brskalnik zapre; trajni piškotki niso izbrisani, ampak ostanejo v računalniku, dokler niso aktivno izbrisani ali potečejo (kar je odvisno od nastavitve trajanja piškotka na spletnem mestu).

Kako izbrišete piškotek?

Večina brskalnikov je nastavljena tako, da samodejno sprejemajo piškotke.

V spletnem brskalniku jih je mogoče onemogočiti, a zapomnite si, da boste tako izgubili številne storitve, ki so potrebne za ustrezno delovanje spletnega mesta.

Če želite izvedeti več informacij o piškotkih, si oglejte spletno mesto www.aboutcookies.org, ki vsebuje obsežne in izčrpne informacije o onemogočanju piškotkov z nastavitvami brskalnika in o brisanju že nameščenih piškotkov.

Če želite izvedeti več o brisanju piškotkov iz mobilnega telefona, si oglejte navodila za uporabo telefona.

Seznam piškotkov TENA

To spletno mesto uporablja piškotke, zato da vam lahko zagotovi prilagojeno izkušnjo.  Vsakič, ki uporabite spletno mesto, so piškotki preneseni ali odprti. Piškotki so navedeni spodaj.

Kategorija Namen Trajanje Piškotek 1. ali 3. oseb
Strogo potrebni piškotki Upravlja stanje prijave Sejni piškotek Piškotek 1. stranke
Strogo potrebni piškotki Podpira promet s strani aplikacij Sejni piškotek Piškotek 1. stranke
Funkcionalni piškotki Upravlja pojavna okna 24 ur Piškotek 1. stranke
Funkcionalni piškotki Upravlja vrsto uporabljene naprave Sejni piškotek Piškotek 1. stranke
Piškotki za spremljanje učinkovitosti Spremlja uporabo mesta Sejni piškotki in trajni piškotki Piškotek 3. stranke

Strogo potrebni piškotki – Ti piškotki so nujno potrebni za premikanje po mestu in uporabo njegovih funkcionalnosti, kot je dostop do varnih delov spletnega mesta.  Brez teh piškotkov želene storitve, kot je na primer opravljanje nakupa, ne morejo biti izvedene.

Piškotki za storilnost – Ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletnega mesta, straneh ki jih obiskuje, in ali spletne strani prikazujejo napake.  Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki identificirajo obiskovalca.  Vse informacije, ki jih ti piškotki zbirajo, so zbrane skupaj in anonimne.  Uporabljajo se izključno za izboljšave delovanja spletnega mesta.

Funkcionalni piškotki – Ti piškotki omogočajo spletnemu mestu, da si zapomni vaše izbire (na primer vaše ime, jezik in regijo) ter vam ponudijo izboljšane, osebne storitve.  Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko zbrane v anonimni obliki in ne sledijo vaši aktivnosti na drugih spletnih straneh.

Ciljni ali oglaševalski piškotki – Ti piškotki so uporabljeni za dostavljanje reklamnih sporočil, ki bolj ustrezajo vam in vašim interesom.  Uporabljeni so tudi za omejevanje števila prikazov oglasa in pomoč pri merjenju učinkovitosti reklamne kampanje.  Uporabljajo jih naše oglaševalske mreže z dovoljenji TENA. Zapomnijo si, da ste obiskali spletno mesto in to informacijo delijo z drugimi organizacijami, kot so na primer oglaševalci.  Pogosto so ciljni in oglaševalski piškotki povezani s funkcionalnostjo na strani, ki jo ponuja zunanji ponudnik.

Sprejem pogojev uporabe

Sprejem teh pogojev uporabe in dostop do spletnega mesta in njegova uporaba pomenijo soglasje z uporabo piškotkov.  Soglasje z uporabo piškotkov je nakazano tudi v nastavitvah vašega spletnega brskalnika.

Uporabniški prispevki

Essity vam lahko omogoči objavo informacij, komentarjev, ali drugih vsebin na našem spletnem mestu, socialnih omrežjih ali drugih internetnih storitvah. Tako se poveča pretok informacij o Essity in naših izdelkih. Oglejte si pogoje takšnih objav, ki so navedeni zgoraj.

Ne prispevajte informacij o tretjih osebah, razen v primeru, ko lahko predložite dokaz o njihovem soglasju s tovrstno objavo.