Vaša predvidena lokacija: <country>

Pojdite na spletno mesto TENA vašega tržišča za lokalne informacije.

Kako spregovoriti o uhajanju urina


Pogovor o vaših osebnih zadevah se vam lahko zdi neprijeten, a je odkrit in iskren dialog tako z vašim zdravnikom kot bližnjimi ključen za uspešno iskanje rešitve.

Kako spregovoriti o uhajanju urina

Pogovor z bližnjimi

Če se pogovorite s svojo partnerko, dobrim prijateljem ali terapevtom, se boste lažje spoprijeli s svojo situacijo. Če boste naredili prvi korak in spregovorili, boste nato lažje poiskali ustrezno pomoč in pravo rešitev zase.

Vedite, da niste sami. Tudi milijoni drugih, sicer zdravih odraslih se vsak dan uspešno spopada s to težavo. Povsem mogoče je, da imate tudi prijatelje, ki se soočajo z enakimi težavami kot vi.

Dodajmo še pomembno dejstvo, da vam nič ne bi smelo preprečevati uživati v stvareh, ki vas veselijo, zato naredite prvi korak in se pogovorite z osebo, ki ji zaupate.


Pogovor z zdravnikom

Intimne zdravstvene težave, kot je uhajanje urina ali pogosto uriniranje, spadajo med teme, o katerih se vam je morda težko pogovarjati. Zato vedite, da čeprav vam je morda nerodno, zdravnik na to gleda le kot na zdravstveno zadevo. Ne bojte se zastaviti vprašanj, ker boste le tako lahko dobili odgovore.

Spodaj je navedenih nekaj dobrih načinov, s katerimi se lahko pripravite na obisk pri zdravniku:

  • Napišite seznam svojih simptomov, da bo zdravnik lahko postavil diagnozo in določil vrsto uhajanja urina, s katero se soočate, in najverjetneje odkril tudi vzrok za to težavo.
  • Med pogovorom z zdravnikom lahko hitro pozabite zastaviti katero od vprašanj, ki vas teži. Zato vam svetujemo, da si zabeležite svoja vprašanja še pred obiskom zdravnika. Tako boste med obiskom zdravnika prejeli odgovore na vsa vaša vprašanja.

Povezani članki

Kako razkriti uhajanje urina

Mnoge moške, ki imajo težave z uhajanjem urina, skrbi, ko se morajo udeležiti družabnih aktivnosti. Strah pred uhajanjem urina je lahko ovira, a s primernim načrtom ste lahko zaščiteni pred uhajanjem urina in ohranite samozavest.

Ohranjanje aktivnosti pri uhajanju urina

Obstaja veliko načinov, s katerimi lahko ohranite nadzor in še naprej živite točno takšno življenje, kot si želite, ne glede na vrsto uhajanja urina, s katero se soočate.