Vaša predvidena lokacija: <country>

Pojdite na spletno mesto TENA vašega tržišča za lokalne informacije.

Vaje za krepitev mišic medeničnega dna


Nadzor mehurja lahko izboljšate tudi z ustreznimi vajami. Vaje za krepitev mišic medeničnega dna, znane tudi kot Keglove vaje, vam lahko pomagajo pri preprečevanju, zmanjševanju ali nadzorovanju vaših težav z uhajanjem urina.

Vaje za krepitev mišic medeničnega dna

Začutite svoje mišice medeničnega dna

Vaje za mišice medeničnega dna okrepijo moč mišic medeničnega dna in vam pomagajo pri ohranjanju nadzora nad vašim mehurjem. Preden začnete izvajati vaje, se morate naučiti, kako začutiti mišice medeničnega dna. To lahko najbolj preprosto naredite tako, da poskusite ustaviti ali upočasniti pretok urina med uriniranjem. V ta namen uporabljate mišice medeničnega dna.

Ustavljanje in upočasnjevanje pretoka urina ni vaja za mišice medeničnega dna in ga ne smete uporabljati namesto vadbe, saj lahko s tem povzročite motnje v normalnem refleksu praznjenja. To je samo preprost način, s katerim lahko začutite prave mišice.

Če imate težave pri lociranju teh mišic, se posvetujte s fizioterapevtom, specializiranim za mišice medeničnega dna.


Nasveti za začetnike

Če vaje izvajate prvič, vam svetujemo, da izberete ležeč položaj. Na začetku mišice še niso dovolj močne, zato ni potrebno, da bi te morale premagovati še silo težnosti. Če se uležete na hrbet, boste tudi lažje začutili, da prave mišice delujejo in da so stisnjene do konca. Poskusite najti položaj, v katerem vam bo kar najbolj udobno. Lahko se uležete na hrbet s pokrčenimi koleni in stopali na tleh, ali pa noge položite na blazino ali sedalo stola.


Pripravili smo vam še več vaj

Pri TENA Men smo vam pripravili nekaj vaj. Te vaje lahko najdete tukaj

Povezani članki

Kako razkriti uhajanje urina

Mnoge moške, ki imajo težave z uhajanjem urina, skrbi, ko se morajo udeležiti družabnih aktivnosti. Strah pred uhajanjem urina je lahko ovira, a s primernim načrtom ste lahko zaščiteni pred uhajanjem urina in ohranite samozavest.

Ohranjanje aktivnosti pri uhajanju urina

Obstaja veliko načinov, s katerimi lahko ohranite nadzor in še naprej živite točno takšno življenje, kot si želite, ne glede na vrsto uhajanja urina, s katero se soočate.