Vaša predvidena lokacija: <country>

Pojdite na spletno mesto TENA vašega tržišča za lokalne informacije.

Nasveti in namigi

Uživajte v kakovostnem življenju z nasveti in namigi moških, ki vedo, o čem govorijo. Pri strokovnjakih smo zbrali nekatere koristne informacije.
Pametni načini za ohranjanje nadzora

Pametni načini za ohranjanje nadzora

Sprostite se in še naprej pijte. Če ostanete sproščeni in dobro hidrirani, boste lažje ohranjali nadzor nad vašim mehurjem. Ko smo že pri tem, kajenje vam čisto nič ne pomaga pri težavah z mehurjem, zato se lahko te škodljive razvade znebite po hitrem postopku.

Nasveti in namigi

Zadostna hidracija

Zadostna hidracija

Nikakor ne smete zmanjšati količine popite vode. Morda se vam zdi, da bi lahko z manjšim vnosom tekočin zmanjšali uhajanje urina, a bo taka odločitev privedla samo do dehidracije in možnosti, da postane vaš urin bolj koncentriran. Bolj koncentriran urin lahko privede do vnetja mehurja, tega pa nihče noče.

Zmernost

Zmernost

Sprožilci, kot so kofein, alkohol in umetna sladila, lahko okrepijo vašo potrebo po uriniranju. Ne skrbite, ni se vam treba odpovedati sladkostim življenja, a zmanjšanje količine zaužitega kofeina vam bo zelo koristilo.

Nehajte kaditi

Nehajte kaditi

Že zdaj se dobro zavedate, da je kajenje škodljivo za vaše zdravje, a še ta dodaten razlog, da prenehate kaditi, vam samo koristi. Na primer, ste vedeli, da lahko tobak poslabša simptome urinarnega trakta? Da sploh ne omenjamo dejstva, da kašljanje, ki pogosto spremlja kajenje, še dodatno spodbuja uhajanje urina.

Sprostite se

Sprostite se

Stres ni nikoli prijeten, še toliko manj, ker lahko povzroči uhajanje urina ali poslabša vaše simptome. Z uporabo tehnik za sproščanje, kot so dihalne vaje in meditacija, lahko izboljšate nadzor nad svojim mehurjem.

Priznanje

Tu je nekaj namigov v zvezi z zadostnim pitjem tekočin, ki so delovali pri meni. Zmanjšajte vnos tekočin nekaj ur pred odhodom v posteljo.

Ken
67

Priznanje

Nočem, da bi moji kolegi opazili uporabljene vložke v košu za smeti na stranišču, zato jih vedno zavijem v toaletni papir, preden jih odvržem.

Stane
42