Vaša predvidena lokacija: <country>

Pojdite na spletno mesto TENA vašega tržišča za lokalne informacije.

Brezplačen vzorec TENA Naročite brezplačne vzorce Naročite že danes

Kako se soočiti s pešajočim zdravjem

Mlada ženska objema starejšo – soočanje s pešajočim zdravjem vaših bližnjih
This is Overlay text Default Value

Spoprijemanje s pešajočim zdravjem druge osebe

Ali ne bi bilo čudovito, če bi lahko ostali zdravi tudi v starosti?
S tem se ukvarjajo znanstveniki. Dokler tega ne rešijo, bo minevanje časa negativno vplivalo na naša telesa in um.
 
Morda ste opazili znake staranja in pešajočega zdravja pri osebi, ki jo negujete. Pomembno je, da razumete te simptome. Prav tako jih pozorno spremljajte. Nato lahko ustrezno ukrepate, da ohranite zdravje vaših bližnjih v čim večji meri. 
Zanemarjen videz

Pomembno je biti pozoren na videz vaših bližnjih. So nehali skrbeti zase? Morda ne češejo las ali pa se ne umivajo redno? Če opazite take spremembe, se pogovorite z njimi. Poskusite najti razlog zanje. Če vas to skrbi, se pogovorite z njihovim zdravnikom.

Izguba spomina

Vsi smo lahko pozabljivi, še posebej z leti. Če je negovana oseba še posebej pozabljiva, je pomembno, da spremljate njeno stanje. Ali se na primer s težavo spomni vsakdanjih besed? Ali pa se izgubi v znanem okolju. Morda ne more slediti navodilom. Te stvari boste najverjetneje hitro opazili, saj bližnjega verjetno dobro poznate. 
 
Če vas ti simptomi skrbijo, bližnjega spodbudite k obisku zdravnika.

Izguba teže

Ali je bližnji izgubil veliko teže? Ali je videti presuh? To se lahko zgodi zaradi številnih različnih razlogov. Spremljajte druge povezane simptome. Ali je na primer pogosto potrt? Če je vaš bližnji potrt, morda ni razpoložen za kuhanje. Morda nima teka in preprosto ne poje dovolj. Ali pa je izgubil občutek za okus ali vonj? To vpliva tudi na njegov tek. 
 
Če vas skrbi izguba teže pri vašem bližnjem, uredite zdravstveni pregled zanj. 

Slaba volja

Starejši ljudje so občasno slabe volje. Če pa so nenehno slabe volje, je pomembno vedeti, zakaj. Če je negovana oseba nenehno slabe volje, se pogovorite z njo. Vprašajte jo, kaj je narobe. Nato poskusite hitro izvedeti, ali bi morali obiskati terapevta.
 
Morda ste opazili znake staranja in pešajočega zdravja pri osebi, ki jo negujete. Pomembno je, da razumete te simptome. Prav tako jih pozorno spremljajte. Nato lahko ustrezno ukrepate, da ohranite zdravje vaših bližnjih v čim večji meri. 

Poslabšanje stanja kože

Če ima vaš bližnji inkontinenco, bodite pozorni na zdravje njegove kože. Urin lahko draži kožo, zaradi česar se poslabša njeno stanje. Poleg tega je koža starejših oseb občutljiva in bolj dojemljiva za draženje. Zaradi tega se hitreje poškoduje. 
 
Najboljša rešitev za izboljšanje stanja kože je ohranjanje čistoče. V idealnem primeru uporabite nežno čistilno kremo, na primer izdelek iz nabora izdelkov TENA za nego kože – vključuje kremo za umivanje, ki obnovi in ščiti občutljivo, starejšo kožo.  Po tem nanesite blag losjon ali kremo za preprečevanje draženja/srbenja/izpuščajev.

Naročite brezplačen vzorec

Odkrijte, kateri izdelek TENA je najboljši za vašega bližnjega.

Naročite zdaj

Naročite brezplačne vzorce

Najdite prave izdelke za vaše potrebe.

Naročite zdaj