Skupaj za boljšo skrb za kontinenco

Rešitve TENA so naša integrirana ponudba z inovativnimi izdelki, najboljšimi praksami za negovalne postopke, orodji, usposabljanjem in podporo strokovnjakov. Z medsebojnim sodelovanjem lahko izboljšamo počutje oskrbovancev, delovno atmosfero, proračun in okolje.

Izboljšajte nego povsod

Rešitve TENA so učinkovit način partnerskega sodelovanja, pri katerem pomagamo domovom starejših občanov najti, uvesti in ohraniti merljive izboljšave skrbi za kontinenco in osebno higieno.

574x262_video-screenshot_meeting.jpg

Vsakemu posameznemu oskrbovancu zagotovite prave izdelke in prilagojeno oskrbo ter ustvarite trajne učinke v celotnem domu starejših občanov. Uvedba rešitev TENA je dokazan način za izboljšanje počutja oskrbovancev. Z uporabo pravih izdelkov in praks za vsakega posameznika ne spodbujamo samo skrbi za kontinenco in dobro zdravje kože, ampak izboljšamo tudi delovno atmosfero, finančno stanje in okoljski odtis. 

Izkušnje po vsem svetu kažejo, da se je stanje v 95% domovih starejših občanov bistveno popravilo po uvedbi rešitev TENA. [1]

Direktorji domov starejših občanov lahko znižajo skupne stroške, osebje pa ima več časa za zagotavljanje boljše oskrbe. Tovrstna oskrba je prilagojena vsakemu posameznemu oskrbovancu, zato ima vsak na voljo pravo nego, prilagojeno svojim specifičnim potrebam.

Če želite izvedeti več o koristih rešitev TENA za vas in vaše oskrbovance, obiščite lokalnega predstavnika družbe TENA. 

Medsebojno sodelovanje

Naš tristopenjski sistem vam pomaga poiskati, uvesti in obdržati pomembne izboljšave pri vašem načrtu skrbi za kontinenco.

Rešitve TENA za skrb za kontinenco

Načrt

Ocenimo postopke v vašem domu starejših občanov in najdemo področja, ki jih je mogoče izboljšati. Nato naredimo akcijski načrt in opravimo testiranje  TENA rešitev. Po testiranju vam pošljemo rezultate in prikažemo merljive izboljšave.

Strokovnjak

Ko začnemo in izvedemo akcijski načrt, vam nudimo  strokovno podporo in svetovanje skozi celoten proces. Naši TENA strokovnjaki  bodo usposabljali, trenirali in podpirali vaše osebje pri vsakodnevnem delu med uvajanjem rešitev TENA. Vaše osebje bo imelo podporo pri vseh dejavnostih: od uvedbe prilagojenih načrtov oskrbe do dobrih praks pri izboru izdelkov ter postopkov osebne higiene in skrbi za kontinenco.

Spremljanje

V tej fazi bomo spremljali rezultate in izmerili, kakšne spremembe so prinesli novi postopki. To je ponovljen postopek spremljanja, saj so rešitve TENA usmerjene v nenehne izboljšave. Rezultati tega spremljanja in merjenja se uporabijo za izdelavo novih akcijskih načrtov, ki vam pomagajo biti še boljši.

Že 50 let sodelujemo z zdravstvenimi delavci. Zahvaljujoč dolgoletnim strokovnim partnerstvom smo razvili najboljše prakse za zagotavljanje osebne nege in skrbi za kontinenco, ki se uporabljajo po vsem svetu.

Skupaj z našimi visokokakovostnimi, inovativnimi izdelki in strokovno podporo, ko jo potrebujete, TENA Solutions ponuja integriran pristop, ki vam pomaga uvesti in ohranjati izboljšave pri skrbi za kontinenco.

Boljše počutje oskrbovancev

Naš prilagojeni načrt oskrbe zagotavlja izboljšano skrb za kontinenco, ki omogoča več dostojanstva in večjo neodvisnost oskrbovancev. Domovi starejših občanov, ki so uvedli rešitve TENA, so deležni naslednjih prednosti [2,3]:

 • Manj nepotrebnih prekinitev pri menjavi izdelkov 

 • Manj uhajanja
 • Bolj udobna vsakodnevna higiena
 • Izboljšano zdravje kože

Rešitve TENA za skrb za kontinenco

Izboljšajte delovno atmosfero

Vsak negovalec mora vedno verjeti v svoje sposobnosti v zvezi z nego, ki jo izvaja. Našim protokolom za nego je enostavno slediti. Pomagali vam bodo bolj gladko izvajati vsakodnevne postopke nege ter vam hkrati omogočili več časa za boljšo nego. Z rešitvami TENA lahko vaše osebje:

 • Opere manj posteljnine in oblačil
 • Pridobi najboljše prakse za postopke nege

 • Se izogne nepotrebnim spremembam izdelkov

 • Izvaja manj motečo nego kože

 • Uživa v boljšem delovnem okolju

Rešitve TENA za skrb za kontinenco

Boljši nadzor nad stroški

S prilagojeno oskrbo zmanjšate porabo izdelkov, stroške pranja perila, količino odpadkov in stroške za nego kože. Pomagamo vam vključiti najboljše prakse individualne nege na učinkovit način, ki vodi do merljivih rezultatov pri izboljšanju pogojev in zniževanju stroškov. Tako lahko na primer:

 • Zmanjšate porabo izdelkov
 • Znižate stroške za nego kože

 • Znižate stroške pranja perila

 • Znižate stroške odlaganja odpadkov

 • Pomagate pri izboljšanju učinkovitosti zaposlenih

 • Lažje izpolnite regulativne zahteve

TENA Solutions - skrb za kontinenco

Boljše okolje

Ko odpravite nepotrebno porabo izdelkov, zmanjšate količino odpadkov in tako zmanjšate tudi svoj okoljski odtis. Še en odličen razlog za delo s prilagojeno oskrbo. Z uvedenimi rešitvami TENA lahko:

 • Zmanjšate porabo izdelkov za obvladovanje inkontinence
 • Zmanjšate porabo izdelkov za čiščenje kože
 • Zmanjšate porabo energije
 • Zmanjšate količino odpadkov

Rešitve TENA za skrb za kontinenco

Reference

1Podatki Essity v arhivu; 181 študij primerov rešitev TENA po vsem svetu, večinoma v Evropi, pa tudi v ZDA, Kanadi in na Kitajskem 2011-13. 
2Podatki Essity v arhivu: Vsi statistični podatki temeljijo na povprečnih odstotkih iz med 85-181 študij primerov TENA po vsem svetu, večinoma v Evropi, pa tudi v ZDA, Kanadi in na Kitajskem. Rezultati se spreminjajo glede na države in domove starejših občanov, saj so odvisni od okoliščin v posameznih domovih starejših občanov pred uvedbo TS 2011-13.
3Študija Cowi, Danska 2009.