Uporaba piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke, zato so v tem razdelku navedene podrobnosti o tem, kako uporabljamo piškotke in kako lahko nastavite, ali želite te piškotke ohraniti oziroma izbrisati.

Kaj je piškotek? 
Informacije, ki se s spletnega mesta prenesejo na trdi disk vašega računalnika, imenujemo »piškotki«. 
 
To niso računalniški programi, ampak samo majhne datoteke z informacijami, s pomočjo katerih lahko spletna mesta shranjujejo informacije o vzorcu brskanja posameznega uporabnika ali dostopajo do njih. 
 
Večina spletnih mest uporablja piškotke, ker so eno od orodij, s katerimi lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo interneta. S pomočjo piškotkov spletna mesta zagotavljajo osebno prilagojene storitve (na primer, shranijo prijavne podatke, ohranijo izdelke v košarici ali pokažejo relevantno vsebino). 
 
Obstaja več različnih vrst piškotkov: začasni piškotki (ali piškotki seje) se zbrišejo, ko zaprete brskalnik; stalni piškotki pa se ne zbrišejo, ampak ostanejo na napravi, dokler jih aktivno ne izbrišemo ali dokler ne potečejo (ta doba je odvisna od nastavitev trajanja piškotka s strani skrbnika spletnega mesta).  

Kako lahko izbrišem piškotek? 
Večina brskalnikov je nastavljenih na samodejni sprejem piškotkov. 
 
Piškotke lahko onemogočite v vašem brskalniku, a če boste ravnali tako, lahko onemogočite tudi funkcije, ki jih to spletno mesto potrebuje za pravilno delovanje. 
 
Če vas zanimajo podrobnejše informacije o piškotkih, obiščite www.aboutcookies.org. To spletno mesto vsebuje celovite in neodvisne informacije o onemogočanju piškotkov z nastavitvami brskalnika ali o brisanju piškotkov, ki so že na vašem računalniku. 
 
Če želite izbrisati piškotke s svoje mobilne naprave, ravnajte v skladu z navodili za uporabo.   

Seznam piškotkov TENA 
Da vam lahko zagotovimo najboljšo uporabniško izkušnjo, to spletno mesto uporablja tudi piškotke. Vsakič, ko dostopite do spletnega mesta, se piškotki prenesejo in/ali se do njih dostopa. Spodaj so navedeni vsi piškotki.
 
Ime piškotkaNamenVrstaPrvo-/Drugo-/Tretje-osebni piškotekŽivljenjska doba
SporočiloOPiškotkihJeBiloPrikazanoSprejem uporabe piškotkovFunkcionalniPrvi1 teden
_gaSpletna analitikaUčinkovitostPrvi24 mesecev
_dc_gtm_UA-58470593-11Spletna analitikaUčinkovitostPrvi30 minut
_dc_gtm_UA-58470593-7Spletna analitikaUčinkovitostPrvi30 minut
_dc_gtm_UA-84029425-1Spletna analitikaUčinkovitostPrvi30 minut
_dc_gtm_UA-84029425-27Spletna analitikaUčinkovitostPrvi30 minut
_gat_UA-85913631-2Spletna analitikaUčinkovitostPrvi30 minut
__atuvsDodajte to funkcijo za skupno raboFunkcionalniPrvi24 mesecev
__atuvcDodajte to funkcijo za skupno raboFunkcionalniPrvi1 ura
vrstica za obvestilo o piškotkihSprejem uporabe piškotkovFunkcionalniPrvi1 teden
di2Dodajte to funkcijo za skupno raboFunkcionalniPrvi2 leti
locDodajte to funkcijo za skupno raboFunkcionalniPrvi2 leti
musDodajte to funkcijo za skupno raboFunkcionalniPrvi2 leti
s_fidAdobe Site CatalystUčinkovitostPrvi4 leta
s_nrAdobe Site CatalystUčinkovitostPrvi149 dni
s_viAdobe Site CatalystUčinkovitostPrviseja
uidDodajte to funkcijo za skupno raboFunkcionalniPrviseja
UmDodajte to funkcijo za skupno raboFunkcionalniPrvi2 leti
UvcDodajte to funkcijo za skupno raboFunkcionalniPrvi2 leti
vcDodajte to funkcijo za skupno raboFunkcionalniPrvi2 leti
SscDodajte to funkcijo za skupno raboFunkcionalniPrvi2 leti
SshDodajte to funkcijo za skupno raboFunkcionalniPrvi2 leti
SshsDodajte to funkcijo za skupno raboFunkcionalniPrvi2 leti
_gaHojtarUčinkovitostPrvi15 mesecev
Intercom-idHojtarUčinkovitostPrvi9,5 let

 
  • AddThis – na naših straneh uporabljamo AddThis (orodje za povezavo različnih družabnih medijev, kot so Facebook, Twitter, LinkedIn idr.), ki lahko v vaš računalnik shrani številne piškotke. Za več informacij o piškotkih, ki jih uporablja storitev AddThis si oglejte politiko zasebnosti storitve AddThis.
  • Nujno potrebni piškotki – Ti piškotki so nujni za premikanje po spletnem mestu in uporabo vseh funkcij, kot je dostop do varnih območij spletnega mesta.  Brez teh piškotkov vam ne moremo zagotavljati storitev, ki ste jih zahtevali, na primer izvedbe nakupa.
  • Piškotki za spremljanje delovanja – Ti piškotki zbirajo informacije o tem, na kakšen način uporabniki uporabljajo spletno mesto, na primer, do katerih strani najpogosteje dostopajo in če na teh straneh naletijo na obvestila o napakah.  Ti piškotki ne zbirajo informacij, s katerimi bi bilo mogoče identificirati uporabnika.  Vse informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so prikazane v agregirani obliki, zato so anonimizirane.  Uporabljajo se samo za izboljšanje delovanja spletnega mesta.
  • Funkcionalni piškotki – Ti piškotki spletnemu mestu omogočajo, da si shrani vaše izbire (kot je ime, jezik ali regija) in vam zagotovi izboljšane, osebno prilagojene funkcije.  Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko anonimizirane in ne morejo slediti vašim dejavnostim med brskanjem po drugih spletnih mestih.
  • Tarčni ali oglaševalski piškotki – S temi piškotki vam prikazujemo oglase, ki so prilagojeni vašemu zanimanju.  Poleg tega z njihovo pomočjo omejimo, kolikokrat se vam prikaže določen oglas, in merimo učinkovitost oglaševalske kampanje. Uporablja jih naša oglaševalska mreža z dovoljenjem družbe TENA. Zapomnijo si, da ste obiskali spletno mesto in te informacije delijo z drugimi organizacijami, kot so oglaševalci.  Tarčni ali oglaševalski piškotki so pogosto povezani s funkcionalnostjo strani, ki jo zagotavlja druga organizacija.

Sprejem Splošnih pogojev uporabe
S sprejemom Splošnih pogojev uporabe ter z dostopom do spletnega mesta in njegovo uporabo soglašate z uporabo piškotkov.  To soglasje za uporabo naših piškotkov ste morda že podali z nastavitvami v svojem spletnem brskalniku.