Vaša predvidena lokacija: <country>

Pojdite na spletno mesto TENA vašega tržišča za lokalne informacije.

Trening mehurja, vaje in zdravljenje medeničnega dna


Na voljo so številni različni načini zdravljenja, vendar lahko težave olajšate tudi z vajami.

Oseba vadi pilates z nogami na žogi za pilates.


Vaje za mišice medeničnega dna

Vaje za mišice medeničnega dna zahtevajo izvajanje ponavljajočega zavestnega krčenja podpornih mišic uretre in mehurja, s čimer jih okrepite in izboljšate njihov tonus. Podporne mišice uretre in mehurja namreč morajo ostati napete, da preprečijo uhajanje urina.
 
Trening mehurja pomeni treniranje za ponovno pridobitev nadzora mehurja z načrtovanjem in spremljanjem časa med obiski stranišča. Če na dan spijete liter in pol tekočine, bi morali stranišče obiskati največ 8-krat. Če morate na stranišče več kot tolikokrat, vam bo koristil trening mehurja.
 
Trening mehurja vključuje zavedanje o vzorcih inkontinence in spreminjanje navad za praznjenje mehurja. To pomeni, da se izogibate obiskom stranišča »za vsak primer« kot tudi hitenju na stranišče v zadnjem trenutku. Mehur med treningom navadite zadržati večje količine urina, s čimer podaljšate čas med obiski stranišča. Lahko se na primer zamotite in stisnete mišice medeničnega dna namesto, da nemudoma stečete na stranišče, ko začutite potrebo. Prav tako vam lahko pomaga načrtovanje obiskov stranišča in vodenje dnevnika uriniranja. Tako lahko zlagoma podaljšate čas med obiski stranišča in povrnete nadzor mehurja.
 
Spreminjanje vedenja pomeni, da svoj življenjski slog prilagodite, tako da zmanjšate, preprečite ali zdravite težave, povezane z inkontinenco. Tako lahko na primer zagotovite, da čez dan ne pijete preveč ali premalo tekočine in se izognete pijačam, ki bi lahko razdražile mehur, na primer kavi in energijskim pijačam. Lahko začnete tudi trenirati in spremenite prehranske navade, da nekoliko shujšate, saj prekomerna telesna teža včasih prispeva k inkontinenci. Poleg tega lahko vzpostavite tudi zdrave navade pri obisku stranišča.
 
Poleg treninga mehurja je na voljo še nekaj drugih možnosti. Povratni biološki odziv je metoda zbiranja in ocenjevanja informacij, na primer z uporabo senzorjev in računalniškega nadzora med treningom mišic medeničnega dna, s katerimi lahko ugotovimo, ali krčite ustrezne mišice. Drug pristop je uporaba pripomočka za vaginalno podporo, ki podpira uretro, mehur, vagino, maternico in danko. Ostale potencialne možnosti zdravljenja vključujejo vbrizgavanje sredstev za povečanje prostornine okrog uretre, ki ustvarijo podporno gmoto, ali različne vrste kirurških posegov.
 
Seveda lahko naše izdelke za inkontinenco uporabljate za nadzorovanje in obvladovanje svojih težav.
 
Na mestu TENA, ki vam najbolj ustreza, lahko najdete dodatne informacije in napotke.
 

Nega za vas

TENA Lady

Za ženske, ki imajo težave z uhajanjem iz mehurja.
Rjavolaska se smeji v fotoaparat

TENA Men

Za moške, ki imajo težave z uhajanjem iz mehurja.
Bradat moški srednjih let se smeji v kamero

Nega za druge

Nega najbližjih

Za tiste, ki skrbijo za sorodnika z inkontinenco.
Starejša ženska in njen mlajši sorodnik uživata v družbi drug drugega

Otroci

Za starše, ki skrbijo za otroke z urinsko inkontinenco.
4-letna deklica gleda v svet z začudenjem in radovednostjo

Strokovnjaki

Za zdravstvene delavce, ki skrbijo za posameznike z inkontinenco.
Medicinska sestra in starejša ženska uživata v družbi druga druge

What are cookies?

Lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet lorem ipsum dolor sit amet.