Umivanje brez vode

Umivanje brez vode z uporabo čistilnih izdelkov brez izpiranja. Z vlažno rokavico za umivanje TENA, je negovalni postopek čiščenja udobnejši in priročen za oskrbovance v domovih za ostarele, kot tudi za oskrbovance v domači negi ali v bolnišnici.

Prednosti nege z izdelki za umivanja brez spiranja

Umivanje brez vode, z uporabo čistilnih izdelkov brez izpiranja, kot je TENA vlažna rokavica, je negovalni postopek, ki je udoben in praktičen za oskrbovance v domovih za ostarele, kot tudi za oskrbovance v domači negi ali v bolnišnici. Možnosti umivanja brez spiranja omogočajo več pomembnih prednosti pred umivanjem z vodo in milom.

Oglejte si neodvisne rezultate raziskav za več informacij o prednostih umivanja brez spiranja. Lahko si ogledate kratek film, v katerem so opisane izkušnje iz doma za ostarele na Nizozemskem, kjer uspešno uporabljajo postopek umivanja brez spiranja.

Nežno, higiensko in udobno umivanje

 • Bolj udobno in manj utrujajoče za posameznike

 • Bolj nežno na koži kot milo in voda

 • Bolj higiensko kot uporaba korita za umivanje

 • Manj dela in fizičnega napora za negovalce

 • Več časa za boljšo nego. Do 38 % manj časa za umivanje celotnega telesa

Bolj udobno za posameznike

Umivanje s sredstvom brez spiranja je bolj udobno za oskrbovance kot uporaba mila in vode. [1] Pri umivanju brez spiranja je koža manj suha, razdražena in srbeča kot pri uporabi mila in vode. [1] Čiščenje brez spiranja je manj boleče za oskrbovance z mišičnimi krči, bolečinami in omejeno mobilnostjo. 3.

TENA umivanje brez vode
38 %

krajši čas, ki je porabljen za umivanje celotnega telesa zagotavlja boljšo nego. Med običajno jutranjo nego na oddelku za dolgotrajno oskrbo, lahko negovalci prihranijo 2 do 4 ure, če oskrbovance umivajo z izdelki brez spiranja namesto z milom in vodo. [2]

25 %

boljših telesnih položajev pri delu za negovalce. Umivanje s čistilom brez spiranja znatno skrajša čas za pripravo in pospravljanje. [1, 2]

Umivanje las brez izpiranja

Kapa za umivanje las s šamponom TENA je predhodno navlažena s formulo za umivanje, ki je ni treba izprati. Kapa za umi9vanje las s šamponom TENA je idealna in priročna rešitev za uporabo v primerih, ko bi bilo običajno umivanje las prezahtevno ali celo nemogoče. Kapo za umivanje las s šamponom TENA lahko uporabite takoj po odstranitvi embalaže ali jo segrejte v mikrovalovni pečici. Glavo nežno masirajte, tako da temeljito operete lasišče in zagotovite sveže in čiste lase, pri čemer se bo oskrbovanec počutil sproščeno in sveže. Prenosna, zanesljiva in enostavna za uporabo v negovalnih ustanovah in za strokovno nego na domu.

 • Udobje in dostojanstvo za posameznike

 • Enostavna in priročna oblika nege, poleg običajnega umivanja las

 • Ni potrebno dodajati vode ali spirati lase

 • Idealno za občutljive ali nepokretne oskrbovance

 • Primerno tudi za vse tiste, ki se bojijo vode 

 • Dermatološko testirano in brez parabenov

 • Učinkovito odstranjuje EKG-gel, kri, jod in maščobo

TENA umivanje brez vode

Priročna nega

Kapa za umivanje las s šamponom TENA

1. Korak

Vzemite kapo za umivanje las s šamponom TENA. Za negovalno pranje las potrebujete en paket.

Kapa za umivanje las s šamponom TENA

2. Korak

Namestite kapo za umivanje las s šamponom TENA. Pomirite oskrbovanca. Razložite mu, kaj boste naredili. Kapo za umivanje las s šamponom TENA namestite čez lase, pri čemer ne prekrijte ušes. Po potrebi postavite majhno brisačo na vzglavnik, pod glavo.

Kapa za umivanje las s šamponom TENA

3. Korak

Nežno masirajte. Previdno in nežno 3 do 4 minute masirajte glavo z nameščeno kapo za umivanje las s šamponom TENA čez glavo, nato pa jo odstranite. Glave ni potrebno spirati.

Kapa za umivanje las s šamponom TENA

4. Korak

Osušite in oblikujte lase kot običajno.

Higiensko odlaganje. Kapo za umivanje las s šamponom TENA zavrzite po uporabi.

Reference

1Nizozemsko ministrstvo za zdravje, socialne zadeve in šport. Uspešne poti v negovalnih ustanovah, 2006 (izvleček v angleščini).
2LOCOmotion, Knibbe & Knibbe. Povzetek rezultatov pranja brez vode, 2013.
3LOCOmotion, Knibbe & Knibbe. Ergonomski vidiki umivanja brez vode za ponudnike zdravstvenih storitev, 2005.

Prospekt

Prenesite prospekt kape za umivanje las TENA

box-shadow.png