Skupaj prinesemo spremembe

Smo vodilni pri spodbujanju kontinence. Strokovnjakom želimo omogočiti, da lahko ponudijo najboljšo možno nego. Zagotovitev dostojanstva in kakovosti življenja vaših oskrbovancev je vedno naša prva prioriteta.

TENA vam pomaga pri pomoči posameznikom

Diagnosticiranje bolezni in pomoč bolnikom v okviru osnovne zdravstvene nege

O inkontinenci – ponuja uporabne smernice za izdelavo ustrezne diagnostične ocene in obvladovanje inkontinence na začetku zdravljenja. Z njimi boste bolnikom omogočili, da se na podlagi informacij o možnih oblikah zdravljenja odločijo za obliko zdravljenja svojih bolezenskih znakov. 

Bolnikom in njihovim negovalcem tudi omogočite obiskati ustrezne strani na tem spletnem mestu: TENA Ženske, Moški in Nega najbližjih. Na teh straneh je veliko uporabnih podatkov, namenjenih bolnikom in njihovim sorodnikom, da bi bolje razumeli, kaj lahko v zvezi s svojimi težavami storijo sami.

Nega stanovalcev v domovih za ostarele

Ključna naloga pri zagotavljanju dobrega počutja oskrbovancev v domovih za ostarele je skrb za ohranjanje kontinence. To je tudi ena najpomembnejših nalog, ki jo imajo negovalci v domovih. Hkrati je najbolj zamudna in pogosto je zanjo potreben tudi velik telesni napor.

Ob pravilni negi je obvladovanje inkontinence uspešnejše, to pa pomeni, da se stanovalci počutijo udobneje ter ohranijo občutek dostojanstva in neodvisnosti. Ob vsem tem pa je olajšano tudi delo negovalcev.

V okviru storitve TENA ponujamo tečaje usposabljanja, na katerih je predstavljeno načelo dobre prakse pri osebni negi, ki temelji na naših štiridesetletnih delovnih izkušnjah v več kot 20.000 zdravstvenih ustanovah po svetu. S tem boste dosegli tole:

Izboljšali boste počutje stanovalcev v domovih

Stanovalci imajo zagotovljeno pravočasno in ustrezno nego, kar jim omogoča ohraniti njihovo neodvisnost ter občutke dostojanstva, varnosti in udobja. S tem se izboljšajo njihovo telesno počutje, delovanje v družbi in duševno počutje.

Zmanjša se delovna obremenitev osebja.

Posamezniku prilagojena nega omogoča kar najmanjšo delovno obremenitev negovalcev. Negovalci lahko več dragocenega časa posvetijo spodbudnejšim in zasebnejšim stikom s stanovalci, kar pomeni, da se poveča tudi njihovo zadovoljstvo ob delu.

Bistvo blagovne znamke TENA

Znižajo se skupni stroški

Posamezniku prilagojena nega, ki temelji na pravilni diagnostični oceni stanovalcev, naposled pomeni tudi manjšo porabo izdelkov, manj uhajanja urina in manjšo potrebo po pranju perila ter manj primerov kožnih vnetij zaradi inkontinence. To seveda pomeni zmanjšanje skupnih stroškov v domu za ostarele.

TENA je del družbe Essity, vodilnega globalnega podjetja za higienske izdelke

Kako se lotiti občutljive teme

Inkontinenca je težavna tema pogovora za vse, ne le za bolnike. Tukaj boste našli nekaj uporabnih namigov.

O inkontinenci ni neprijetno govoriti le bolnikom, temveč je to lahko neprijetno tudi zdravstvenim delavcem. Veliko bolnikov zaradi občutkov sramu in krivde zanika svojo težavo, četudi je ta očitna. Včasih se tema zdi preobčutljiva, da bi se je kar lotili. 

Bolnikom lahko zelo pomagate, če odpravite zadrego, ki spremlja tovrstne težave, in jih pripravite k temu, da jim ni tako nerodno in so bolj voljni sprejeti zdravljenje svoje motnje. Sledi nekaj opornih točk.

Sodelovanje z družbo TENA

Sodelovanje z našimi strankami je ključnega pomena. S prepoznavanjem potreb in situacij, s katerimi se soočajo strokovnjaki ob delu, lažje razumemo, kako vam lahko pomagamo izboljšati kakovost življenja in zagotovimo najboljše možne izdelke in storitve za vaše oskrbovance.

Demonstracija delovanja našega sodelovanja

Leta 2012 je družba TENA v skupnosti YueTan, okrožje Xicheng, Kitajska, organizirala dogodek, ki je bil posvečen negi. Na tem dogodku je sodelovalo 70 udeležencev iz medijev, direktorji 26 domov, medicinske sestre iz Pekinškega združenja medicinskih sester (BNA) in negovalci-sorodniki. Med dogodkom so bile predstavljene vsakodnevne zgodbe negovalcev, ki so predstavile izkušnjo življenja z inkontinenco in daljnosežnimi posledicami, ki jih ta ima na kakovost življenja.

Delo z blagovno znamko TENA

Bistvo blagovne znamke TENA

Inovacije družbe TENA

Vlažna rokavica za umivanje TENA omogoča nežno in udobno, vendar učinkovito umivanje celotnega telesa brez uporabe mila ali vode. Vlažna rokavica za umivanje TENA je še posebej uporabna za nepremične in nepokretne bolnike kot tudi osebe, ki se bojijo vode. Vlažna rokavica za umivanje TENA omogoča negovalcu 25 % boljši telesni položaj pri delu, poleg tega pa izvajanje umivanja traja 38 % manj časa. [2, 3]

Pojdite na inovacije družbe TENA

Reference

1Rev Esc Enferm USP, Rita de Cassia Altino Delarmelindo, et al. 2013; 47(2): 296-302.
2Nizozemsko ministrstvo za zdravje, socialne zadeve in šport. Uspešne poti v negovalnih ustanovah, 2006 (izvleček v angleščini).
3LOCOmotion, Knibbe & Knibbe. Povzetek rezultatov umivanja brez vode, 2013.