Trajnost

Vse naše dejavnosti so skrbno premišljene. Zato smo se zavestno odločili, da bomo zmanjšali naš vpliv na okolje, pri čemer merimo vse postopke, od izbire materialov do odlaganja odpadkov.

Boljša skrb za vas in za okolje

Rešitve TENA vam pomagajo zagotoviti, da vedno uporabljate pravi izdelek, s čimer spodbujate kontinenco in hkrati znižate ogljični odtis.

Boljša skrb za vas in za okolje

Z izboljšano skrbjo zmanjšate količino odpadkov

Širok nabor naših izdelkov ponuja optimalno udobje in prileganje, preprečuje uhajanje in zmanjšuje pogostnost menjave. Z izbiro pravega izdelka se lahko izognete prekomerni rabi izdelkov, zmanjšate odpadke in potrebo po pranju, s čimer znižate okoljski vpliv in stroške pri skrbi za kontinenco.

Odkrijte izdelke TENA za socialno varstvene ustanove

Dokazana predanost

Družba Essity je trajnostno naravnana saj omogoča vpogled nad vplivom na okolje. Naša predanost trajnosti je dobro znana in ponosni smo na številne nagrade, ki smo jih prejeli za naš trud pri zagotavljanju boljšega okolja.

Eko dejavnosti TENA

Predanost okolju

Naše Eko dejavnosti so del naše trajne predanosti okolju. Vključujejo različne korake in postopke, ki jih uporabljamo za razvoj bolj trajnostnih izdelkov in storitev.

Od 90 let prejšnjega stoletja uporabljamo analizo življenjskega cikla (LCA) za merjenje in zmanjšanje skupnega okoljskega vpliva naših izdelkov. Analiza LCA izračuna vsoto vseh toplogrednih plinov, ki nastanejo v celotnem življenjskem ciklu izdelka, znano tudi kot ogljični odtis.

Naša analiza LCA upošteva čisto vse korake proizvodnje, od pridobivanja materialov do odlaganja odpadkov. Z oceno ogljičnega odtisa posameznih izdelkov želimo doseči čim boljšo okoljsko izbiro.

Spodbujanje sprememb

Zelo ponosni smo na naš dosedanji napredek, zato si bomo še naprej zastavljali ambiciozne cilje za prihodnost.

V Evropi smo med letoma 2008 in 2014 uspešno znižali ogljični odtis izdelkov TENA Flex za 7 % in TENA Pants za 18 %. (Preverjanje s strani tretje stranke izvaja IVL, švedski inštitut za okoljevarstvene raziskave).

Za zagotovitev inovativnosti smo si zastavili niz ciljev: 

  • Razvoj bolj trajnostno naravnanih rešitev z izboljšanim oblikovanjem izdelkov ter učinkovito rabo materialov

  • Zagotovitev, da so uporabljeni materiali iz ekološko neoporečnih virov

  • Zmanjševanje odpadne embalaže

  • Za 20% zmanjšanje emisij ogljika, ki nastanejo zaradi fosilnih goriv, elektrike in ogrevanja  med letoma 2005 in 2020

  • Kontinuirano zmanjšanje količine odpadkov v naših tovarnah

  • Vzpostavitev partnerstva z našimi dobavitelji s ciljem zmanjšanja emisij ogljika v celotni dobavni verigi

574x262_C129_sustainability_green leafs.png

Odgovorna oskrba z materiali

V podjetju Essity razumemo, da naše današnje odločitve vplivajo na okolje in naša življenja v prihodnosti.

Ker največja obremenitev okolja v življenjskem ciklu izdelkov TENA predstavlja proizvodnja materialov, zagotavljamo, da so uporabljeni materiali nastali na odgovoren in okolju prijazen način. Naši dobavitelji morajo izpolnjevati stroge standarde, ki jih redno preverjamo, da zagotovimo kakovost, varnost izdelkov, družbeno odgovornost in varovanje okolja.

Eden od materialov, ki se uporabljajo pri izdelavi naših izdelkov so celulozna vlakna, naraven in obnovljiv vir, ki prihaja samo iz gozdov z odgovornim upravljanjem.

Potrebam prilagojene inovacije

Pri razvoju novih izdelkov ali izboljšanju obstoječega nabora izdelkov vedno začnemo z identifikacijo posameznih in neizpolnjenih potreb. Vsi naši izdelki so strogo preizkušeni s strani končnih uporabnikov in negovalcev, s čimer lahko zagotovimo, da res ponujajo želene prednosti. Z razvojem našega nabora izdelkov za točno določene potrebe zmanjšamo odpadke v materialih in proizvodnji, pri čemer si prizadevamo za spodbujanje kontinence.

Učinkovitejša, čistejša proizvodnja

V podjetju Essity uporabljamo najsodobnejšo tehnologijo, s čimer zagotovimo, da so naši proizvodni procesi kar najbolj učinkoviti in to ob nizki energetski porabi. Večina naših tovarn ima mednarodni okoljski certifikat ISO14001, za naše novejše proizvodne lokacije pa poteka postopek pridobivanja certifikata.

Nenehno se trudimo, da izboljšujemo naše proizvodne procese, zbiramo odvečni material za nadaljnjo uporabo ter recikliramo embalažo. Naša prizadevanja se izplačajo. V Evropi smo v zadnjih šestih letih količino odloženih odpadkov zmanjšali za skoraj 70%.

574x262_TENA_meeting-the-family_257_V3_CMYK_Free for use

Optimalna uporaba izdelkov

Glede na širok nabor izdelkov boste lahko izbrali pravi izdelek TENA glede na vaše potrebe, od občasnega kapljanja in curljanja do močnejšega uhajanja. Izdelki TENA so anatomsko prilagojeni in ponujajo optimalno vpojnost, kar omogoča boljše varovanje pred uhajanjem in obvladovanje neprijetnih vonjav.

Z izbiro učinkovite rešitve za spodbujanje kontinence je treba izdelke manj pogosto menjati, s čimer prihranite denar in prispevate k varovanju okolja. Ker so zasnovani posebej za reševanje težav z uhajanjem urina, so veliko bolj učinkoviti pri odvajanju vlage in preprečevanju neprijetnih vonjav kot običajni higienski vložki. To pomeni tudi, da lahko uporabniki izberejo manjši, bolj udoben izdelek.