TENA vam pomaga izboljšati lastni proračun

Rešitve prilagodimo glede na potrebe vaših oskrbovancev in vam tako pomagamo izboljšati proračun ter zagotoviti najboljšo možno nego.

Partnerstvo za dodatno vrednost

TENA je predana izboljševanju skrbi za kontinenco tako za vaše oskrbovance kot za vaše podjetje.

Naše integrirane rešitve TENA vključujejo inovativne izdelke, najboljše prakse, podporna orodja in usposabljanje skupaj s strokovnimi nasveti, ki vam skupaj pomagajo zagotavljati optimalno prilagojeno nego.

Delujemo kot partnerji, da izpolnimo vaše individualne potrebe. Z zagotavljanjem visokokakovostnih izdelkov izboljšamo udobje in kakovost življenja vaših oskrbovancev in hkrati zmanjšamo čas in denar, porabljena za stvari, ki bi se jim lahko izognili.  Naše prilagojene rešitve pripomorejo k učinkovitem delu vašega osebja, saj bodo imeli več časa za zagotavljanje najboljše nege za oskrbovance, s čimer bodo vsemu dodali vrednost. 

Ko v simulatorju vrednosti uporabite svoje vrednosti, si lahko ogledate, kakšne izboljšave lahko TENA rešitve za socialno varstvene ustanove prinesejo vaši ustanovi.

Preizkusite simulator vrednosti TENA

TENA v praksi

Študija primera za naše izdelke in storitve za obvladovanje inkontinence je bila opravljena v štirih domovih za ostarele. [2] Rezultati kažejo, kako je izbira izdelkov TENA vplivala na oskrbovance, negovalce in proračun ustanove. Študija je pokazala, da ima holistični koncept znatne pozitivne učinke ne samo na dobro počutje oskrbovancev, ampak tudi na delovno okolje.

Naš holističen in integriran pristop vrednoti:

 • Dobro počutje oskrbovancev 
 • Sposobnost osebja in zadovoljstvo na delovnem mestu 
 • Viri, porabljeni za obvladovanje skrbi za kontinenco

Holistični koncept družbe Essity temelji na izdelkih za obvladovanje inkontinence TENA in storitvah TENA. To vključuje usposabljanje osebja, uporabo izdelkov in optimizacijo delovnih postopkov in struktur. Drugače povedano, je študija analizirala sistem izdelka-storitve (PSS), pri katerem so vložki ponujeni in uporabljeni v nizu povezanih storitev.

Stroški in proračun

Udeleženci

Kopenhagenska študija je vključevala štiri oddelke v štirih različnih domovih za ostarele. Vsi preizkusi in meritve so bili opravljeni pred in po intervenciji. Študija se je začela junija 2008 in končala februarja 2009. V anketi je sodelovalo 32 oskrbovancev skupaj z negovalci in vodji štirih oddelkov. Vsi oskrbovanci so prejeli pomoč za obvladovanje inkontinence.

Kaj smo preučevali?

Študija je zasnovana kot intervencijska študija, pri čemer so preizkusi opravljeni pred in po intervenciji. Intervencija je vključevala predstavitev holističnega koncepta Essity, higienskih izdelkov TENA in storitev TENA. Rezultati študije temeljijo na tem, da je družba Essity edini dobavitelj izdelkov in storitev med intervencijo.

Uporabljene metode

Rezultati so preučeni s pomočjo intervjujev z oskrbovanci, negovalci in vodji oddelkov ter dnevnikov, v katerih je bila zabeležena pogostnost vsake zamenjave vložka v sedmih dneh in nočeh, pred in po uvedbi izdelkov TENA.

Dobro počutje oskrbovancev

 • Odstotek oskrbovancev, ki so zelo zadovoljni z zaščito pred inkontinenco, se je zvišal s 46 na 55 %

 • Odstotek oskrbovancev, ki so izjavili, da je njihova zaščita pred inkontinenco udobna, se je zvišal z 39 na 69 %

 • Odstotek oskrbovancev, ki so imeli občutek, da so dobili dovolj pomoči za obvladovanje inkontinence, se je zvišal z 39 na 69 %

Delovna atmosfera

 • Zaradi bolj enostavne menjave izdelkov za zaščito je prišlo do 33-odstotnega povečanja prostega časa.

 • Osebje je opazilo, da je izdelke TENA Flex lažje zamenjati, poleg tega pa so občutili, da se je izboljšal njihov telesni položaj pri delu. Menjavo vložkov, za katero sta bila včasih potrebna dva negovalca, zdaj lahko opravi en sam 

 • Manj iztekanja je pomenilo tudi manjšo porabo pralnega sredstva

Vpliv na okolje

 • Poraba zaščite pred inkontinenco se je zmanjšala za 20 %

Zaključki

Na splošno je mogoče ugotoviti, da je holistični in integrirani pristop do skrbi za kontinenco pri družbi TENA izboljšal:

 • Dobro počutje in kakovost življenja oskrbovancev
 • Motivacija osebja, njihove sposobnosti in zadovoljstvo na delovnem mestu
 • Prihranke zaradi hitrejše menjave vložkov, posteljnine in spodnjega perila ter čiščenja in nege kože

 Poleg tega je študija ugotovila:

 • Vložki za obvladovanje inkontinence so samo delček skupnih najboljših praks pri skrbi za kontinenco
 • Prilagojena skrb za kontinenco lahko zniža stroške

 • Pri znanju in kompetencah osebja, optimizaciji skrbi za kontinenco in varčni rabi je še veliko prostora za izboljšave

Reference

1Arhivski podatki Essity: Povprečni odstotek na osnovi približno 181 študij primerov TENA po vsem svetu, večinoma v Evropi, pa tudi v Kanadi in na Kitajskem. Rezultati se spreminjajo glede na države in socialno varstvene ustanove, saj so odvisni od okoliščin v posameznih ustanovah pred uvedbo TS. 2011-13. Stroški z upravljanjem inkontinence, izmerjeni v rešitvah TENA so: poraba izdelkov, nega kože, pranje perila in odlaganje odpadkov.
2Arhivski podatki Essity: Študija z inkontinenco povezanih izdelkov in storitev pri skrbi za starejše v občini København: Študija primera za štiri socialno varstvene ustanove. Januar 2011.