Urgentna inkontinenca pri ženskah

Se vam dogaja, da v vsakem novem prostoru pogledujete za najbližjim straniščem? Ali skoraj nenehno čutite potrebo po uriniranju, čeprav ste ravno končali z njim? Ali se ponoči večkrat zbujate, ker morate na stranišče?
 
Pogosta in vedno nenadna potreba po uriniranju, ki lahko privede do nehotenega uhajanja urina, se imenuje urgentna . Pogosto je omenjena tudi kot prekomerno aktiven mehur z nehotenim uhajanjem. Točen vzrok tovrstne oslabljenosti mehurja včasih ni znan, vendar se domneva, da receptorji v mišici mehurja pošiljajo nepravilne signale možganom, s čimer sporočajo, da je mehur bolj poln, kot je v resnici. 
 
Veliko različnih stvari lahko vpliva na urgentno inkontinenco, na primer prekomerno ali nezadostno pitje, infekcija urinarnega trakta, in jemanje zdravil. 
 
Za spoprijemanje z urgentno inkontinenco boste morda želeli preizkusiti naslednje:
 
  • piti več ali manj kot ponavadi
  • izogibati se kavi, črnemu čaju in energijskim pijačam, ki lahko dražijo mehur 
 
Večina žensk obvladuje simptome urgentne inkontinence z zaščitnimi vložki ali spodnjim perilom. Pri blagovni znamki TENA smo raziskavi in razvoju izdelkov posvetili več let razvoja, zato vam bomo pomagali, da se boste počutili varno in samozavestno. Naša edinstvena tehnologija hitro prenese urin iz površine v jedro, kjer ga tudi zadrži. Obiščite našo stran z izdelkom da najdete najboljše prileganje ali naročite brezplačen vzorec.