Margareta, 60, o življenju z inkontinenco

»Težko se predam trenutku«

Margaretina zgodba

»Stara sem 60 let. Imam rada kampiranje in piknike s prijatelji. Nikoli si nisem mislila, da bo uhajanje iz mehurja oviralo mojo ljubezen do narave. Celo preprosta veselja, kot je uživanje v knjigi na verandi, so postala naporna. Včasih sem se veselila vikendom na prostem, ki so spodbujali mojo željo po novih doživetjih, vendar se je na žalost to spremenilo. Težko živim v trenutku, če moram nenehno iskati najbližje stranišče. Odkrila sem, da je moje uhajanje rezultat obsevalne terapije, ki sem jo prejemala med bojem z rakom. Ponosna sem, da sem v tem boju tudi zmagala, vendar sem se kmalu morala soočiti z novim izzivom – oslabljenim mehurjem.
 
Kot koordinatorka programa, ki pomaga veteranom brez doma, sem veliko na poti in se vozim po celotnem Kentuckyju. Ker sem več ur na dan v avtomobilu in nimam dostopa do stranišča, nisem vedela, kako obvladati moje potrebe po uriniranju in uhajanja, zato sem izgubila samozavest. Zelo rada pomagam pomoči potrebnim, zato sem bila obupana, saj sem morala resno razmišljati, da bi pustila službo zaradi neprijetnosti, ki jih povzroča .
 
V iskanju rešitve sem se pogovorila z dobro prijateljico, ki je prav tako izkusila oslabljen mehur zaradi obsevalne terapije. Njen onkolog ji je povedal za vložke za inkontinenco, ki so zasnovani posebej za vse vrste uhajanja. Predlagala mi je, naj preizkusim izdelke TENA.
 
Nekaj časa sem odlašala s preizkusom vložkov, saj nisem bila prepričana, da so prava rešitev zame. Ker pa mi ni uspevalo drugače dobiti življenja pod nadzor, sem upoštevala nasvet prijateljice in preizkusila brezplačen vzorec vložkov TENA. Takrat tega še nisem vedela, vendar sem našla prave spremljevalce za na pot! Zračnost in diskretnost izdelka sta me navdušila. Zdaj sem lahko šla na pot, ne da bi skrbela o uhajanju. Kar je še bolj pomembno, na cilj sem prišla sveža. Zahvaljujoč izdelkom TENA sem lahko samozavestna pri opravljanju dela, ki ga imam rada.
 
Najprej sem prebolela raka in nato še priborila nazaj svobodo gibanja. Zelo sem vesela, da sem ustrezno izkoristila vsa orodja, ki mi lahko pomagajo, tako kot izdelki TENA, ki pomagajo ostati taka kot sem – zagnana in zaljubljena v naravo.