Kako se spopadati z uhajanjem med menopavzo

Staranje ima številne prednosti. Življenjske izkušnje vam pogosto dajo dobro mero zaupanja vase in zavedanje o pomembnih stvareh v življenju.  Morda imate odrasle otroke in tako čas, da delate vse tisto, kar ste odložili na čas, ko otroci odrastejo ali ko se končajo vse obveznosti na začetku kariere? Končno se lahko začnete ukvarjati s svojim konjičkom ali greste na izlete, o katerih ste sanjali. Naj vas pri tem ne ovira .
 
Številne ženske med menopavzo izkusijo oslabljen mehur. Obstajajo znaki, da hormonske spremembe – še posebej zmanjšana raven estrogena – vplivajo na trebušne mišice in lahko zamaknejo mehur, zaradi česar pride do uhajanja urina. Poleg tega se tkiva urinarnega in vaginalnega trakta izsušijo, stanjšajo in postanejo manj elastična s starostjo. Kot da navali vročine niso dovolj, kajne? 
 
Na srečo vas s pravimi informacijami in zaščito pred uhajanjem med menopavzo ne bo ustavilo pri ničemer. Sledi nekaj namigov o spoprijemanju z inkontinenco med tem prehodom: 
 
  • Hormonsko zdravljenje z estrogenom v obliki krem in vaginalnih tabletk vam lahko pomaga obvladovati simptome med menopavzo. Za najboljši način lajšanja težav se posvetujte s svojim zdravnikom.  
  • Dnevni rutini dodajte nekaj Keglovih vaj. Že samo nekaj minut vsakodnevnih vaj za krepitev mišic medeničnega dna zmanjša tveganje uhajanja ali ga celo odpravi.