Kako pristopiti k intimnosti ob težavah z oslabljenim mehurjem

Da – še vedno lahko uživate v spolnih odnosih

Uhajanje urina med spolnimi odnosi je bolj pogosto, kot si morda mislite, in se lahko zgodi vsem ženskam – ne glede na starost. Obseg in pogostost uhajanja se lahko znatno razlikuje, odvisno od vrste oslabljenega mehurja, ki ga izkusite. Na voljo imate nekaj ukrepov, da ga zmanjšate ali se mu v celoti izognete. Pogovarjajte se s partnerjem. To je verjetno najbolj pomemben nasvet. Zaupanje in razumevanje sta ključna za ohranjanje intimnosti v odnosu.
 
Kako se izogniti uhajanju urina med spolnim odnosom:

  • Izpraznite mehur. Če pred spolnim odnosom izpraznite mehur, lahko znatno zmanjšate tveganje in tudi količino uhajanja. Prav tako pomaga, če se izogibate pijačam, kot je čaj, kava in alkoholne pijače.
  • Izvajajte . Študije kažejo, da je količina in pogostost uhajanja manjša pri ženskah, ki redno izvajajo Keglove vaje. Poleg tega vam lahko vaje za pomagajo dosegati bolj intenzivne orgazme. 
  • Poskusite z drugačnimi položaji. V nekaterih položajih je med spolnostjo manj pritiska na mehur in uretro.

Pogovorite se z zdravnikom. Morda se vam ta nasvet zdi samoumeven, vendar ne bodite preveč sramežljivi in se z zdravnikom pogovorite o urinski inkontinenci med spolnim odnosom. Uhajanje urina je mogoče zdraviti. Vaš zdravnik vam lahko da praktične nasvete ali pa vas napoti k specialistu.