Kako spregovoriti o uhajanju urina

Pogovor o vaših osebnih zadevah se vam lahko zdi neprijeten, a je odkrit in iskren dialog tako z vašim zdravnikom kot bližnjimi ključen za uspešno iskanje rešitve.

Kako spregovoriti o uhajanju urina

Pogovor z bližnjimi

Če se pogovorite s svojo partnerko, dobrim prijateljem ali terapevtom, se boste lažje spoprijeli s svojo situacijo. Če boste naredili prvi korak in spregovorili, boste nato lažje poiskali ustrezno pomoč in pravo rešitev zase.

Vedite, da niste sami. Tudi milijoni drugih, sicer zdravih odraslih se vsak dan uspešno spopada s to težavo. Povsem mogoče je, da imate tudi prijatelje, ki se soočajo z enakimi težavami kot vi.

Dodajmo še pomembno dejstvo, da vam nič ne bi smelo preprečevati uživati v stvareh, ki vas veselijo, zato naredite prvi korak in se pogovorite z osebo, ki ji zaupate.

Pogovor z zdravnikom

Intimne zdravstvene težave, kot je uhajanje urina ali pogosto , spadajo med teme, o katerih se vam je morda težko pogovarjati. Zato vedite, da čeprav vam je morda nerodno, zdravnik na to gleda le kot na zdravstveno zadevo. Ne bojte se zastaviti vprašanj, ker boste le tako lahko dobili odgovore.

Spodaj je navedenih nekaj dobrih načinov, s katerimi se lahko pripravite na obisk pri zdravniku:

  • Napišite seznam svojih simptomov, da bo zdravnik lahko postavil diagnozo in določil vrsto uhajanja urina, s katero se soočate, in najverjetneje odkril tudi vzrok za to težavo.
  • Med pogovorom z zdravnikom lahko hitro pozabite zastaviti katero od vprašanj, ki vas teži. Zato vam svetujemo, da si zabeležite svoja vprašanja še pred obiskom zdravnika. Tako boste med obiskom zdravnika prejeli odgovore na vsa vaša vprašanja.

Povezani članki

Inkontinenca – Uvod

Eden od štirih moških, starejših od 40 let*, se sooča z uhajanjem urina. Uhajanju urina lahko rečemo tudi inkontinenca. Če si želite najti rešitve, morate izvedeti več o inkontinenci.

Vaje za krepitev mišic medeničnega dna

Nadzor mehurja lahko izboljšate tudi z ustreznimi vajami. Vaje za krepitev mišic medeničnega dna, znane tudi kot Keglove vaje, vam lahko pomagajo pri preprečevanju, zmanjševanju ali nadzorovanju vaših težav z uhajanjem urina.