Uporaba piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke, zato so v tem razdelku navedene podrobnosti o tem, kako uporabljamo piškotke in kako uredite nastavitve, če želite te piškotke ohraniti ali izbrisati.

Kaj je piškotek?

Informacije, ki se s spletnega mesta prenesejo na trdi disk vašega računalnika, imenujemo »piškotki«.

To niso računalniški programi, ampak samo majhne datoteke z informacijami, s pomočjo katerih lahko spletna mesta shranjujejo informacije o vzorcu brskanja posameznega uporabnika ali dostopajo do njih.

Večina spletnih mest uporablja piškotke, ker so eno od orodij, s katerimi lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo interneta. S pomočjo piškotkov spletna mesta zagotavljajo osebno prilagojene storitve (na primer, shranijo prijavne podatke, ohranijo izdelke v košarici ali pokažejo relevantno vsebino).

Obstaja več različnih vrst piškotkov: začasni piškotki (ali piškotki seje) se zbrišejo, ko zaprete brskalnik; vztrajni piškotki pa se ne zbrišejo, ampak ostanejo na napravi, dokler jih aktivno ne izbrišemo ali dokler ne potečejo (ta doba je odvisna od nastavitev trajanja piškotka s strani administratorja spletnega mesta). 

Kako lahko izbrišem piškotek?

Večina brskalnikov je nastavljenih na samodejni sprejem piškotkov.

Piškotke lahko onemogočite v vašem brskalniku, a če boste ravnali tako, lahko onemogočite tudi funkcije, ki jih to spletno mesto potrebuje za pravilno delovanje.
Če vas zanimajo podrobnejše informacije o piškotkih, obiščite www.aboutcookies.org. To spletno mesto vsebuje celovite in neodvisne informacije o onemogočanju piškotkov z nastavitvami brskalnika ali o brisanju piškotkov, ki so že na vašem računalniku.

Če želite izbrisati piškotke s svoje mobilne naprave, ravnajte v skladu z navodili za uporabo.
 
Seznam piškotkov TENA

Da vam lahko zagotovimo najboljšo uporabniško izkušnjo, to spletno mesto uporablja tudi piškotke. Vsakič, ko dostopite do spletnega mesta, se piškotki prenesejo in/ali se do njih dostopa. Spodaj so navedeni vsi piškotki.

Ime piškotkaNamenVrstaPrvo-/Drugo-/Tretje-osebni piškotekŽivljenjska doba
Vrstica za obvestilo o piškotkihSprejem uporabe piškotkovFunkcionalniPrvi1 teden
_gaSpletna analitikaUčinkovitostPrvi24 mesecev
gtm_eng_findoutSpletna analitikaUčinkovitostPrvi30 minut
gtm_eng_askTheDoctorSpletna analitikaUčinkovitostPrvi30 minut
gtm_eng_faqOpenSpletna analitikaUčinkovitostPrvi30 minut
gtm_eng_videoPlaySpletna analitikaUčinkovitostPrvi30 minut
gtm_eng_articleReadSpletna analitikaUčinkovitostPrvi30 minut
__atuvsAddThis funkcija deljenjaFunkcionalniPrvi24 mesecev
__atuvcAddThis funkcija deljenjaFunkcionalniPrvi1 ura

AddThis – na naših straneh uporabljamo AddThis (orodje za povezavo različnih družabnih medijev, kot so Facebook, Twitter, LinkedIn idr.), ki lahko na vašo napravo shrani številne piškotke. Za več informacij o piškotkih, ki jih uporablja storitev AddThis, si oglejte politiko zasebnosti storitve AddThis (povezava na  http://www.addthis.com/privacy/privacy-policy).
 
Nujno potrebni piškotki – Ti piškotki so nujni za premikanje po spletnem mestu in uporabo vseh funkcij, kot je dostop do varnih območij spletnega mesta. Brez teh piškotkov vam ne moremo zagotavljati storitev, ki ste jih zahtevali, na primer izvedbe nakupa.
 
Piškotki za oceno učinkovitosti – Ti piškotki zbirajo informacije o tem, na kak način uporabniki uporabljajo spletno mesto, na primer, do katerih strani najpogosteje dostopajo in če na teh straneh naletijo na obvestila o napakah. Ti piškotki ne zbirajo informacij, s katerimi bi bilo mogoče identificirati uporabnika. Vse informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so prikazane v agregirani obliki, zato so anonimizirane. Uporabljajo se samo za izboljšanje delovanja spletnega mesta.
 
Funkcionalni piškotki – Ti piškotki spletnemu mestu omogočajo, da si lahko shrani vaše izbire (kot je ime, jezik ali regija) in vam zagotovi izboljšane, osebno prilagojene funkcije. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko anonimizirane in ne morejo slediti vašim dejavnostim med brskanjem po drugih spletnih mestih.
 
Tarčni ali oglaševalski piškotki – S temi piškotki vam prikazujemo oglase, ki so prilagojeni vašemu zanimanju. Poleg tega z njihovo pomočjo omejimo, kolikokrat se vam prikaže določen oglas, in merimo učinkovitost oglaševalske kampanje. Uporablja jih naša oglaševalska mreža z dovoljenjem družbe TENA. Zapomnijo si, da ste obiskali spletno mesto in te informacije delijo z drugimi organizacijami, kot so oglaševalci. Pogosto so tarčni ali oglaševalski piškotki povezani s funkcionalnostjo strani, ki jo zagotavlja druga organizacija.
 
Sprejem Splošnih pogojev uporabe

S sprejemom Splošnih pogojev uporabe ter z dostopom do in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov. To soglasje za uporabo naših piškotkov ste morda že podali z nastavitvami v svojem spletnem brskalniku.