Martinova zgodba

Preberite Martinovo zgodbo o tem, kako se je počutil, ko je partnerki povedal za uhajanje urina.

NA STRANIŠČE MORAM VSAKE POL URE. JE TO NORMALNO?

Martin , 42

Na začetku sem iskal racionalna pojasnila. Da sem spil preveč kave. Da sem sinoči spil nekaj piv. Da je zunaj preveč mrzlo. Ko pa mi je začelo uhajati tudi po tem, ko sem bil na stranišču, mi je postalo jasno, da moram najti praktično rešitev.

Nisem vedel, kje naj začnem. Najbrž sem težavo nekaj časa nezavedno zanikal. Sploh mi ni prišlo na misel. Ko pa sem spoznal, za kaj gre, sem to še najprej zanikal. ? Pa kaj še! To se vendar dogaja samo starim moškim, jaz pa še nisem star.

Sprva sem si v spodnje hlače tlačil toaletni papir. Običajno mi je ušlo le nekaj kapljic, tako da sem lahko zdržal do naslednjega obiska na stranišču. Čez nekaj časa pa sem začel uporabljati ženine vložke. Bili so samolepilni in so ostali pritrjeni na mojem spodnjem perilu, a niso bili preveč vpojni. Začelo me je skrbeti glede neprijetnih vonjav. 

Vse bolj sem se zavedal samega sebe in moja samozavest je upadla. Začel sem se oddaljevati od žene. Poskrbel sem, da sva hodila spat ob različnih urah. Izogibal sem se spolnih odnosov.

Končno sem zbral pogum, da sem ji povedal. To je spremenilo vse. A povsem drugače, kot sem pričakoval. Saj niti ne vem, kaj sem sploh pričakoval. Verjetno se mi je zdelo, da me bo imela za manj možatega, a je bila prva stvar, ki jo je rekla, da ji je odleglo, saj je mislila, da jo varam! Ha! Si lahko zamislite? Dejansko sva se zaradi tega zbližala. Ko sem se lahko z nekom pogovoril, sem se počutil čisto drugače.

Prepričala me je, da sem šel k zdravniku, ki me je pregledal in opravil test za raka na prostati. Izid je bil negativen. Zdravnik mi je priporočil vaje za trening mehurja in mi dal zaščitni izdelek, oblikovan posebej za moške. Zdaj imam v omarici svoj zavitek in zagotovo je zaščita precej bolj udobna kot vložki moje žene. Ko vsaj ne bi čakal toliko časa, preden sem ji povedal, a bolje pozno kot nikoli. Ko sem ji povedal, sem občutil veliko olajšanje. Spoznal sem, da se mi ni treba sramovati in da obstaja veliko rešitev pri uhajanju urina.