Ohranjanje aktivnosti pri uhajanju urina

Obstaja veliko načinov, s katerimi lahko ohranite nadzor in še naprej živite točno takšno življenje, kot si želite, ne glede na vrsto uhajanja urina, s katero se soočate.

Ohranjanje aktivnosti pri uhajanju urina in inkontinenci

Ohranjajte aktiven življenjski slog

Ste zaskrbljeni zaradi zabave s kolegi, štiriurnega sestanka ali košarkarske tekme z vašimi otroci? Nikakor vam zaradi uhajanje urina ni treba zanemariti vsakdanjih dejavnosti.

V nadaljevanju navajamo nekaj nasvetov, ki vam lahko pomagajo pri uhajanju in ohranjanju nadzora:

  • Pojdite odtočit pred odhodom – če izpraznite svoj mehur pred načrtovano aktivnostjo, se boste počutili mirnejši.
  • Znanje je moč – če se vnaprej pozanimate, kje je stranišče, lahko učinkoviteje načrtujete svoje aktivnosti in vam ni treba pod stresom iskati stranišča, ko morate naenkrat odtočiti. Če si boste želeli ogledati tekmo v živo, si lahko, na primer, na prizorišču poiščete sedež v bližini stranišča.
  • Ostanite dobro hidrirani – ne pijte manj, ker bi radi preprečili uhajanje urina med vašimi aktivnostmi. Če boste pili manj tekočine, boste samo dehidrirali, zaradi česar bo vaša situacija še slabša. Z drugimi besedami, pijte dovolj tekočine.
  • Izogibajte se sprožilcem – sicer je pomembno, da zaužijete dovolj tekočine, a zmanjšajte uživanje sprožilcev, kot so čaj, kava in alkohol, kar vam bo samo koristilo. Zaradi teh pijač vaše telo proizvaja večje količine urina.
  • Vaje za lahko pomagajo pri uhajanju urina, zato izvajajte vaje s stiskanjem vsak dan. Izvajate jih lahko tako v službi kot doma.
  • Zaščita pri uhajanju urina – obstaja več izvrstnih izdelkov za zaščito pri uhajanju urina. Izdelki TENA Men so oblikovani tako, da zagotavljajo diskretnost, udobje in varnost in so povsem prilagojeni vašemu življenjskemu slogu. Na voljo so v različnih stopnjah vpojnosti, od lahkih ščitnikov perila, do zelo vpojnega spodnjega perila, tako da boste gotovo našli ustrezno zaščito zase.
  • Ti preprosti nasveti lahko močno izboljšajo kakovost vašega življenja in vam pomagajo, da boste še naprej samozavestno opravljali vsakodnevne dejavnosti.

Error executing child request for handler 'System.Web.Mvc.HttpHandlerUtil+ServerExecuteHttpHandlerAsyncWrapper'.
Object reference not set to an instance of an object.