Pogosta vprašanja

Imate splošno vprašanje o uhajanju urina in inkontinenci pri moških? V nadaljevanju navajamo nekaj najpogostejših vprašanj, ki nam jih zastavijo moški.

Je moje stanje trajno?
Ni nujno. Simptomi uhajanja urina se lahko glede na vrsto inkontinence omilijo in spet boste lahko zaživeli polno življenje. Če bi radi vedeli, katero zdravljenje je za vas najbolj primerno, se posvetujte s svojim zdravnikom.
Ali moram povsem prenehati s pitjem kave?
Ni nujno, je pa priporočljivo zmanjšati količino zaužite kave. Kofein in alkohol sta dva od najpogostejših krivcev za povečano količino proizvedenega urina v telesu.
Kdaj bom opazil rezultate izvajanja vaj za krepitev mišic medeničnega dna?
To je odvisno od vašega stanja, a praviloma vedno traja nekaj časa, preden opazite prve rezultate izvajanja vaj za krepitev mišic medeničnega dna. Zavedati se morate, da so te vaje namenjene dolgoročnemu izboljšanju in ne delujejo čez noč, zato bodite potrpežljivi, saj lahko mine nekaj tednov, preden boste zaznali prve rezultate. Obstajajo tudi fizioterapevti, ki so specializirani za vaje za krepitev mišic medeničnega dna, zato se posvetujte s fizioterapevtom, če želite izvedeti več.
Kako naj ugotovim, kateri izdelek TENA naj uporabim?
Če ne veste, kateri izdelek najprej preizkusiti, vam priporočamo, da naročite paket vzorcev Keep Control TENA. To je paket brezplačnih vzorcev izdelkov TENA, da jih boste lahko preizkusili že doma in si boste kasneje lahko izbrali najboljši izdelek zase. Priporočamo vam, da se posvetujete tudi s svojim zdravnikom, saj vam ta morda lahko pomaga izbrati najustreznejši izdelek za vas.
Zakaj pri nekaterih moških prihaja do uhajanja urina?
Do uhajanja urina lahko pride iz več razlogov in zavedati se morate, da je to pri moških zelo pogosta težava. Dejansko ima kar eden od štirih moških*, starejših od 40 let, neko obliko težav z uhajanjem urina. Vzroki so pri vsakem moškem drugačni, a med najbolj pogoste vzroke za uhajanje urina spadajo oslabljene , starost, previsoka telesna teža ali povečana . V določenih primerih gre za dedno bolezen. Če želite ugotoviti, kaj je vzrok pri vas, se morate posvetovati s svojim zdravnikom.
* Glede na anketo, ki jo je podjetje SCA izvedlo leta 2012 med moškimi, starejšimi od 40 let, v ZDA, Velika Britanija, Nemčiji, Italiji, Rusiji in Mehiki. Arhivski neobjavljeni podatki.