/> Vaje za medenično dno pri moških– TENA

Brošura z vajami za zdravo medenico pri moških

Vaje za krepitev mišic medeničnega dna

Vaje za krepitev mišic medeničnega dna

Nadzor mehurja lahko izboljšate tudi z ustreznimi vajami. Vaje za krepitev mišic medeničnega dna, znane tudi kot Keglove vaje, vam lahko pomagajo pri preprečevanju, zmanjševanju ali nadzorovanju vaših težav z uhajanjem urina.

Kdaj začnemo z vajami?

Z vadbo lahko začnete šele 6 tednov po operaciji. Do takrat je tovrstno vadbo mogoče izvajati le v prisotnosti fizioterapevta. Za moške, ki so bili operirani ali se soočajo z oslabljenim mehurjem, še posebej po operaciji prostate, je priporočljivo, da se najprej posvetujejo s svojim zdravnikom. Če je zdravnik dal dovoljenje in za to ni nobene fizične ovire, je treba vaje začeti izvajati čim prej. Vaje je treba izvajati s praznim mehurjem 1–2-krat na dan po 10 minut. 

Kako aktivirati mišice medeničnega dna?

Vaje za izboljšajo moč teh mišic, vam pomagajo nadzorovati oslabel mehur in tok urina. Pred izvajanjem vaj se morate naučiti, kako aktivirati mišice medeničnega dna. Dober način za to je, da poskusite ustaviti ali upočasniti tok urina med uriniranjem. Mišice, ki jih uporabljate za to, so mišice medeničnega dna.

Zaustavitev in upočasnitev toka urina ni del vadbe, zato je ne smete uporabljati, saj bi lahko motila normalen refleks praznjenja. Gre le za način, kako najti ustrezne mišice.

Ob težavah pri aktiviranju ustreznih mišic, se lahko posvetujete s fizioterapevtom, ki je specializiran za mišice medeničnega dna.

Vaje za krepitev mišic medeničnega dna

Če želite okrepiti , izpolnite obrazec na vrhu te strani in na svoj e-poštni naslov boste prejeli BREZPLAČNO brošuro z vajami, ki smo jo pripravili v sodelovanju s fizioterapevtom.