Kako razkriti uhajanje urina

Mnoge moške, ki imajo težave z uhajanjem urina, skrbi, ko se morajo udeležiti družabnih aktivnosti. Strah pred uhajanjem urina je lahko ovira, a s primernim načrtom ste lahko zaščiteni pred uhajanjem urina in ohranite samozavest.

Kako razkriti uhajanje urina

V nadaljevanju navajamo nekaj praktičnih nasvetov, s katerimi boste lahko spet prevzeli nadzor nad svojim življenjem, namesto da bi vam skrbi zaradi težav z mehurjem to preprečevale.

Komplet izdelkov za prosti čas

Razmislite, kako bi lahko ostali ves dan zaščiteni in samozavestni, potem pa sestavite komplet teh izdelkov. Vaš komplet lahko vsebuje vpojne predloge ali zaščitno spodnje perilo, vlažilne robčke ali morda rezervno spodnje perilo, pri čemer je vsebina odvisna od vaših načrtov za ta dan. Že samo dejstvo, da imate s sabo komplet, ki vam lahko pomaga v vsakdanjem življenju, lahko zmanjša stres in vas ohrani samozavestne.

Izdelki pri inkontinenci za moške

Če veste, kateri izdelki pri vas najbolje delujejo, boste lahko zaščiteni in samozavestni. Na primer, če vam urin uhaja samo v obliki kapljic in curljanja, potem vam priporočamo vsakodnevno uporabo preventivnih ščitnikov perila, ki so primernejši kot vpojne predloge. Če pa izkušate močnejše uhajanje kot samo nekaj curljanja, boste morda želeli vpojnejšo zaščito. TENA Men ponuja širok nabor izdelkov za zaščito pred uhajanjem urina, zato si oglejte strani z našimi izdelki in poiščite takšno po svoji meri.

Higiena

Uhajanje urina lahko povzroči draženje kože in neprijetne vonjave. Zato je pomembno, da prizadeta področja očistite z vodo ali vlažilnim robčkom. Neprijetne vonjave lahko odpravite s pomočjo izdelkov za inkontinenco pri moških in z uživanjem večje količine vode. Če boste pili več vode, bo vaš urin bolj razredčen in ne bo tako močno zaudarjal.

Načrtujte vnaprej

Če ste pod stresom zaradi uhajanja urina med odsotnostjo od doma, vzemite s seboj vpojne predloge. So majhne in individualno pakirane, tako da jih boste lahko diskretno pospravili v žep. Če greste na neznano prizorišče, takoj po prihodu locirajte stranišče, da ne boste v skrbeh, ko se bo pojavila potreba po uriniranju.

Povezani članki

Inkontinenca – Uvod

Eden od štirih moških, starejših od 40 let*, se sooča z uhajanjem urina. Uhajanju urina lahko rečemo tudi inkontinenca. Če si želite najti rešitve, morate izvedeti več o inkontinenci.

Vaje za krepitev mišic medeničnega dna

Nadzor mehurja lahko izboljšate tudi z ustreznimi vajami. Vaje za krepitev mišic medeničnega dna, znane tudi kot Keglove vaje, vam lahko pomagajo pri preprečevanju, zmanjševanju ali nadzorovanju vaših težav z uhajanjem urina.