Inkontinenca in higiena

Inkontinenca in higiena

Čistoča je zelo pomembna pri negi oseb z inkontinenco. Tukaj lahko dosežete veliko, pozitivno spremembo pri njihovem zadovoljstvu in udobju. 

Zakaj je higiena tako pomembna?

Koža pri starejših osebah je že tako občutljiva. lahko to samo še poslabša. To se lahko zgodi, če vlaga zaradi urina in/ali blata ostane na koži bližnjega. Njihova koža zato morda ne bo mogla ustvariti zaščitne bariere. Zato lahko pride do poslabšanja stanja kože. Ko nastanejo razpoke v koži, lahko vanjo vstopijo bakterije in povzročijo neprijetne izpuščaje.

Zakaj ne priporočamo uporabe navadnega mila?

Morda mislite, da boste težavo rešili z rednim umivanjem. Vendar lahko situacijo še poslabšate, če kožo pogosto čistite z navadnim milom in vodo. Umivanje z navadnim milom lahko izsuši kožo, zaradi česar je samo še bolj občutljiva. Tako nastanejo izpuščaji, ki skupaj z inkontinenco zmanjšajo zmožnost preprečevanja vnetij kože. 
 
Čeprav se nič od tega ne sliši kaj preveč prijetno, lahko na več različnih načinov ustrezno poskrbite za zdravje kože pri vaših bližnjih.

Namigi za nego kože pri vas in vaših bližnjih

Številni negovalci so ugotovili, da lahko poenostavijo vsakodnevno rutino, če namesto tradicionalnega umivanja z milom in vodo za čiščenje uporabijo izdelke, ki ne zahtevajo izpiranja. S tovrstnimi izdelki se bo koža starejših oseb lahko odpočila od nenehnega umivanja z vodo, ki jo lahko izsuši. 
 
Naša TENA Wash Cream je blag izdelek za čiščenje, ki ne zahteva izpiranja ter dodatno navlaži in zaščiti kožo starejših oseb.
 
Morda boste presenečeni, če vam povemo, da obstaja celo šampon, ki ne zahteva spiranja. Ta je še posebej priročen za negovalce, katerih bližnji večino časa preživijo v postelji. Če želite, da lasje vaših bližnjih lepo dišijo in so videti sveži, poskusite našo TENA Shampoo Cap.
 
Nič novega ni, da lahko povzroči neprijetne vonjave. Zaradi tega je vašim bližnjim lahko nerodno ali pa trpi njihova samozavest. Vendar je pomembno, da ne uporabljajo premočno odišavljenih izdelkov, ki samo zakrijejo vonj. Naš nabor izdelkov za nego kože brez izpiranja TENA ne bo samo pomagal vašim bližnjim, da se bodo počutili bolj sveže, ampak bo tudi obvladal in odpravil vonjave. 
 
Če želite še bolj poenostaviti vsakodnevno higieno vaših bližnjih, lahko uporabite večnamenske izdelke, na primer tiste v naboru izdelkov za umivanje las in tuširanje. Tako lahko uporabite samo en izdelek namesto dveh ter hkrati negujete kožo in lase vaših bližnjih.
 
Če imate pri roki več različnih vrst krpic za enkratno uporabo, lahko poenostavite in olajšate vsakodnevno higieno vaših bližnjih. 
 
  • Suhe krpice za enkratno uporabo lahko pomagajo zmanjšati tveganje za navzkrižne okužbe, ki se včasih pojavi pri uporabi brisač za večkratno uporabo.
  • Vlažilni robčki za enkratno uporabo so zelo priročni, saj ponujajo hitro in enostavno osvežitev med tuširanji ali ko bližnjemu pomagate preobleči izdelek za obvladovanje inkontinence.
Spodaj lahko najdete več informacij o naših posebej zasnovanih robčkih TENA. Pomagali vam bodo pri enostavni in hitri vsakodnevni higieni pri vašem bližnjem. Zaradi njihove posebne teksture in mehkega materiala ste lahko prepričani, da bodo naši robčki pomagali očistiti in pomiriti občutljivo kožo pri vašemu bližnjemu. 
 

Koristen kontrolni seznam

Dobro je vedno biti opremljen in pripravljen na čiščenje bližnjega, ko potrebuje vašo pomoč. Spodaj je seznam stvari, ki jih imejte nujno pri roki doma ali pa na poti. Če boste te izdelke imeli pri roki, boste bližnjemu vedno lahko zagotovili čist in udoben občutek. 
 
  • Vlažilni za enkratno uporabo (za hitro čiščenje) in suhe krpice za umivanje z vodo
  • Rokavice za enkratno uporabo
  • Dodatno , dodatni izdelki za zaščito pri inkontinenci (hlačke ali v obliki spodnjega perila, ko pride do nesreče doma ali na poti) 
  • Nežen čistilni balzam ali milo za uporabo z vodo ali rešitve brez izpiranja (še posebej, če se vaš bližnji pogosto nehote onesnaži ali pa niste doma)
  • Velike plastične vrečke s plastičnim zapiralom (za umazana oblačila in/ali uporabljene izdelke za zaščito pri inkontinenci)