Menjava izdelkov za inkontinenco

Normalno je, da jim je nerodno, ko je treba preobleči izdelke za obvladovanje inkontinence. Če ste pri tem nežni in spoštljivi, se bosta oba bolje počutila. Če veste, kako pravilno preobleči izdelke, ki jih uporablja vaš bližnji, bo celoten postopek potekal hitreje in enostavneje, kar ublaži nerodnost situacije. 
 
Preden karkoli storite je pomembno, da najdete pravi izdelek zanj/zanjo. Tak izdelek mora zagotavljati najboljšo možno zaščito pred uhajanjem in hkrati mora biti čim bolj udoben. 

Kako izbrati pravi izdelek

Ker obstaja veliko različnih vrst izdelkov za obvladovanje inkontinence, se morda sprašujete, kateri od njih je pravi za potrebe vašega bližnjega. 
 
Spodaj je nekaj osnovnih korakov, ki vam lahko pomagajo pri odločitvi:
1. korak:
Najdite vrsto izdelka, ki najbolj ustreza njenem ali njegovem fizičnem stanju in nivoju podpore, ki jo potrebuje od vas:
 

> Potrebuje nekaj pomoči 
> Potrebuje veliko pomoči 
> Ima poslabšano duševno zdravje 

2. korak:
Izberite stopnjo vpojnosti (količina urina, ki jo izdelek lahko vpije) glede na stopnjo inkontinence pri vašem bližnjem. Vpojnost je na embalaži pogosto ponazorjena s kapljicami: več kapljic kot je na embalaži, bolj vpojen je izdelek. Če niste prepričani, katero stopnjo vpojnosti kupiti, se posvetujte s svojim zdravnikom ali drugim zdravstvenim delavcem.
3. korak:
Iskanje prave velikosti izdelka. Velikost je pomembna za udobje in varovanje pred uhajanjem. Prevelik izdelek predstavlja veliko tveganje uhajanja, ker se ne bo pravilno prilegal. 
 

Podobno kot pri oblačilih so izdelki za obvladovanje inkontinence na voljo v različnih velikostih: XS (zelo majhni), S (majhni), M (srednji), L (veliki) in XL (zelo veliki). Če niste prepričani, katero velikost uporabiti za vašega bližnjega, se posvetujte z njihovim zdravnikom ali drugim zdravstvenim delavcem. Ali pa poskusite različne velikosti – naročite vzorce.

Če želite najti zaščito, ki kar najbolje ustreza vašemu bližnjemu, uporabite izbirnik izdelkov TENA. Razpoložljivost naših izdelkov v lokalnih trgovinah je odvisna od tega, kje živite. Najbližjega prodajalca lahko najdete tukaj.

Kako oblačiti in preoblačiti izdelke za obvladovanje inkontinence

V naših videoposnetkih se lahko prepričate, kako enostavno je obleči vašega bližnjega v enega od naših izdelkov: