Sestavine TENA

Milijoni ljudi po vsem svetu že vrsto let varno uporabljajo naše izdelke TENA. Razumemo, da vam je pri uporabi izdelkov še posebej pomemben občutek varnosti in udobja. Vsi izdelki TENA so izdelani iz preizkušenih in odobrenih materialov. Uvedli smo temeljite postopke in najstrožje varnostne standarde, s katerimi zagotavljamo, da so uporabljeni samo varni materiali in sestavine ter da vsi izdelki izpolnjujejo ustrezne zakonske zahteve.
 
Materiale, ki jih uporabljamo v vseh naših higienskih izdelkih, so temeljito preizkusili tako naši kot tudi zunanji strokovnjaki, na primer inštituti za izdajo certifikatov. Tako lahko zagotovimo, da jih lahko varno uporabljate v predviden namen in da izpolnjujejo vse zakonske in druge zahteve. 
 
Želimo vam pomagati pri razumevanju sestavin naših izdelkov, zato smo ustvarili ta pregled različnih materialov in njihovih sestavnih delov. Spodaj je vključen tudi slovarček izrazov.
 

Ali je uporaba izdelkov TENA varna?

Vse higienske izdelke družbe Essity je varno uporabljati v predvidene namene in vsebujejo materiale, ki se že vrsto let varno uporabljajo v različnih vpojnih higienskih izdelkih za ženske po vsem svetu. Materiali so izbrani glede na njihovo zmožnost vpijanja in zadrževanja tekočin, da preprečijo iztekanje in zagotovijo udobje.
 
Poleg tega sodelujemo z organizacijo EDANA, mednarodnim združenjem proizvajalcev netkanih in povezanih materialov, in z njihovo pomočjo zagotavljamo skladnost z najstrožjimi standardi za zaščito okolja in varnost izdelkov. Člani organizacije EDANA so se prostovoljno odločili zagotavljati visoke ravni kakovosti in varnosti vpojnih higienskih izdelkov.
 

Ali so vsi uporabljeni materiali navedeni na embalaži?

To trenutno ni zahtevano z zakonom. Želimo pomagati našim strankam, zato vedno navedemo dodane dišave, s čimer opozorimo ljudi, ki so občutljivi nanje.
 
V spodnji tabeli so prikazani glavni materiali, ki so uporabljeni v izdelkih. Izbrani so zaradi njihove sposobnosti vpijanja in zadrževanja tekočin.
 

Kaj je v izdelku TENA?

 
Del izdelkaMaterialFunkcija
Zunanji material Material iz vlaken polipropena/polietilena/poliestra/viskoze. Izdelek vpije tekočino in tako zagotovi občutek suhosti in udobja. 
Sprejemna plast Porozni material, izdelan iz celuloznih ali poliestrskih vlakenTekočino prenese iz površine v osrednji del izdelka, ki shranjuje tekočino.
Vpojno jedroCelulozna masa, kombinacija celulozne mase in izjemno vpojnih materialov za vložke in podloge za . V nekaterih izdelkih je uporabljen porozen material na celulozni osnovi.Vpije in shrani vse tekočine.
LepiloLepilo je sestavljeno iz različnih polimerov in sintetičnih mas.

Lepilo ima dve funkciji:

  1. Spoji različne plasti izdelka.
  2. Pritrdi izdelek na hlačke.
Material zadnje plastiPolietilenska folija. V nekaterih podlogah za hlačke je uporabljen vlaknast material.Preprečuje uhajanje.
Material za pritrditevPolimerni materialiIzdelek ohrani na mestu. 
Elastični materialPolimerni materialiOmogočajo dobro prileganje izdelka.
Dišave (samo določeni izdelki)Parfum Zagotavlja svež vonj izdelka.
NatisTiskPoudari obliko in funkcijo izdelka. 
Zaščitni papirPapir s silikonskim zunanjim slojem.Papir, ki ščiti lepilo na zadnjem delu izdelka.
Enojna embalaža (za določene izdelke) Polietilenska folija, ki je v določenih izdelkih prevlečena s silikonom.Ščiti izdelek, da se ne bi umazal, ko s seboj nosite en sam kos
Zunanja embalaža izdelkaPolietilenske vrečke ali škatla.

Zaščiti izdelek. To je embalaža na trgovskih policah.


Slovarček 

Obnovljiva celulozna masa: Masa, izdelana iz lesnih vlaken, pridobljenih iz gozdov s trajnostnim gospodarjenjem. Masa se uporablja v naših vložkih in podlogah za hlačke. 

Vlaknast material (netkan): Tanek, tekstilu podoben material. Ta termin se v tekstilni industriji uporablja za materiale, ki niso niti tkani niti pleteni, na primer klobučevino.

Polimeri Velike verige molekul, ki so lahko naravne ali sintetične. Iz polimerov je na primer sestavljena plastika, vendar tudi vaš DNK. 

Polipropen/polietilen/poliester: Najbolj pogoste vrste plastike na svetu. Uporabljajo se v številnih vsakdanjih izdelkih, od spodnjega perila do odej.

Izjemno vpojen polimer (SAP): Uporablja se zaradi zmožnosti zadrževanja tekočine. Pogosto se uporablja v vložkih, plenicah in obkladkih.

Sintetična masa: Viskozne tekočine, ki se hitro strdijo, zaradi česar so idealne za vezanje različnih materialov. 

Kontaktirajte nas za več informacij.