To spletno mesto uporablja piškotke, da vam lahko zagotovimo najboljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjim brskanjem po spletnem mestu se strinjate z našo uporabo piškotkov. · Preberite več o piškotkih, ki jih uporabljamo in njihovih nastavitvah Strinjam se

Vaša predvidena lokacija: <country>

Pojdite na spletno mesto TENA vašega tržišča za lokalne informacije.

Uporaba piškotkov

To spletno mesto uporablja piškotke, zato so v tem razdelku navedene podrobnosti o tem, kako uporabljamo piškotke in kako lahko nastavite, ali želite te piškotke ohraniti oziroma izbrisati.
Kaj je piškotek? 
Informacije, ki se s spletnega mesta prenesejo na trdi disk vašega računalnika, imenujemo »piškotki«. 
 
To niso računalniški programi, ampak samo majhne datoteke z informacijami, s pomočjo katerih lahko spletna mesta shranjujejo informacije o vzorcu brskanja posameznega uporabnika ali dostopajo do njih. 
 
Večina spletnih mest uporablja piškotke, ker so eno od orodij, s katerimi lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo interneta. S pomočjo piškotkov spletna mesta zagotavljajo osebno prilagojene storitve (na primer, shranijo prijavne podatke, ohranijo izdelke v košarici ali pokažejo relevantno vsebino). 
 
Obstaja več različnih vrst piškotkov: začasni piškotki (ali piškotki seje) se zbrišejo, ko zaprete brskalnik; stalni piškotki pa se ne zbrišejo, ampak ostanejo na napravi, dokler jih aktivno ne izbrišemo ali dokler ne potečejo (ta doba je odvisna od nastavitev trajanja piškotka s strani skrbnika spletnega mesta).  

Kako lahko izbrišem piškotek? 
Večina brskalnikov je nastavljenih na samodejni sprejem piškotkov. 
 
Piškotke lahko onemogočite v vašem brskalniku, a če boste ravnali tako, lahko onemogočite tudi funkcije, ki jih to spletno mesto potrebuje za pravilno delovanje. 
 
Če vas zanimajo podrobnejše informacije o piškotkih, obiščite www.aboutcookies.org. To spletno mesto vsebuje celovite in neodvisne informacije o onemogočanju piškotkov z nastavitvami brskalnika ali o brisanju piškotkov, ki so že na vašem računalniku. 
 
Če želite izbrisati piškotke s svoje mobilne naprave, ravnajte v skladu z navodili za uporabo.   

Seznam piškotkov TENA 
Da vam lahko zagotovimo najboljšo uporabniško izkušnjo, to spletno mesto uporablja tudi piškotke. Vsakič, ko dostopite do spletnega mesta, se piškotki prenesejo in/ali se do njih dostopa. Spodaj so navedeni vsi piškotki.
 
Ime piškotka Namen Vrsta Prvo-/Drugo-/Tretje-osebni piškotek Življenjska doba
SporočiloOPiškotkihJeBiloPrikazano Sprejem uporabe piškotkov Funkcionalni Prvi 1 teden
_ga Spletna analitika Učinkovitost Prvi 24 mesecev
_dc_gtm_UA-58470593-11 Spletna analitika Učinkovitost Prvi 30 minut
_dc_gtm_UA-58470593-7 Spletna analitika Učinkovitost Prvi 30 minut
_dc_gtm_UA-84029425-1 Spletna analitika Učinkovitost Prvi 30 minut
_dc_gtm_UA-84029425-27 Spletna analitika Učinkovitost Prvi 30 minut
_gat_UA-85913631-2 Spletna analitika Učinkovitost Prvi 30 minut
__atuvs Dodajte to funkcijo za skupno rabo Funkcionalni Prvi 24 mesecev
__atuvc Dodajte to funkcijo za skupno rabo Funkcionalni Prvi 1 ura
vrstica za obvestilo o piškotkih Sprejem uporabe piškotkov Funkcionalni Prvi 1 teden
di2 Dodajte to funkcijo za skupno rabo Funkcionalni Prvi 2 leti
loc Dodajte to funkcijo za skupno rabo Funkcionalni Prvi 2 leti
mus Dodajte to funkcijo za skupno rabo Funkcionalni Prvi 2 leti
s_fid Adobe Site Catalyst Učinkovitost Prvi 4 leta
s_nr Adobe Site Catalyst Učinkovitost Prvi 149 dni
s_vi Adobe Site Catalyst Učinkovitost Prvi seja
uid Dodajte to funkcijo za skupno rabo Funkcionalni Prvi seja
Um Dodajte to funkcijo za skupno rabo Funkcionalni Prvi 2 leti
Uvc Dodajte to funkcijo za skupno rabo Funkcionalni Prvi 2 leti
vc Dodajte to funkcijo za skupno rabo Funkcionalni Prvi 2 leti
Ssc Dodajte to funkcijo za skupno rabo Funkcionalni Prvi 2 leti
Ssh Dodajte to funkcijo za skupno rabo Funkcionalni Prvi 2 leti
Sshs Dodajte to funkcijo za skupno rabo Funkcionalni Prvi 2 leti
_ga Hojtar Učinkovitost Prvi 15 mesecev
Intercom-id Hojtar Učinkovitost Prvi 9,5 let

 
  • AddThis – na naših straneh uporabljamo AddThis (orodje za povezavo različnih družabnih medijev, kot so Facebook, Twitter, LinkedIn idr.), ki lahko v vaš računalnik shrani številne piškotke. Za več informacij o piškotkih, ki jih uporablja storitev AddThis si oglejte politiko zasebnosti storitve AddThis.
  • Nujno potrebni piškotki – Ti piškotki so nujni za premikanje po spletnem mestu in uporabo vseh funkcij, kot je dostop do varnih območij spletnega mesta.  Brez teh piškotkov vam ne moremo zagotavljati storitev, ki ste jih zahtevali, na primer izvedbe nakupa.
  • Piškotki za spremljanje delovanja – Ti piškotki zbirajo informacije o tem, na kakšen način uporabniki uporabljajo spletno mesto, na primer, do katerih strani najpogosteje dostopajo in če na teh straneh naletijo na obvestila o napakah.  Ti piškotki ne zbirajo informacij, s katerimi bi bilo mogoče identificirati uporabnika.  Vse informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so prikazane v agregirani obliki, zato so anonimizirane.  Uporabljajo se samo za izboljšanje delovanja spletnega mesta.
  • Funkcionalni piškotki – Ti piškotki spletnemu mestu omogočajo, da si shrani vaše izbire (kot je ime, jezik ali regija) in vam zagotovi izboljšane, osebno prilagojene funkcije.  Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko anonimizirane in ne morejo slediti vašim dejavnostim med brskanjem po drugih spletnih mestih.
  • Tarčni ali oglaševalski piškotki – S temi piškotki vam prikazujemo oglase, ki so prilagojeni vašemu zanimanju.  Poleg tega z njihovo pomočjo omejimo, kolikokrat se vam prikaže določen oglas, in merimo učinkovitost oglaševalske kampanje. Uporablja jih naša oglaševalska mreža z dovoljenjem družbe TENA. Zapomnijo si, da ste obiskali spletno mesto in te informacije delijo z drugimi organizacijami, kot so oglaševalci.  Tarčni ali oglaševalski piškotki so pogosto povezani s funkcionalnostjo strani, ki jo zagotavlja druga organizacija.

Sprejem Splošnih pogojev uporabe
S sprejemom Splošnih pogojev uporabe ter z dostopom do spletnega mesta in njegovo uporabo soglašate z uporabo piškotkov.  To soglasje za uporabo naših piškotkov ste morda že podali z nastavitvami v svojem spletnem brskalniku.