Najboljše rešitve za nego

Zaradi težav z inkontinenco je otrokom lahko nerodno ali pa občutijo tesnobo, zato morajo starši ali skrbniki najti rešitev, s katero jim pomagajo ostati suhi. S tem jim omogočite, da se počutijo bolj samozavestno, srečno in običajno.  V nadaljevanju smo vam pripravili nekaj nasvetov za nakup najprimernejših izdelkov za obvladovanje inkontinence za vašega otroka.

Suhost je ključna

Otroke pogosto skrbi uhajanje, zato so izdelki z ustrezno vpojnostjo še posebej primerni za njihovo zadovoljstvo in samozavest. Naš nabor izdelkov TENA za otroke vsebuje tehnologijo FeelDry™, ki hitro odvaja vlago stran od kože, zato ste lahko prepričani, da bo vaš otrok imel suh in udoben občutek. 

Iskanje pravega izdelka

Otrok se zaradi oslabljenega mehurja že tako počuti izpostavljeno. Zato ne želi nositi stvari, ki še dodatno poudarijo to dejstvo. Poiščite izdelke, ki so prilagojeni njihovim potrebam glede na njihovo: 
 
  • Starost
  • Velikost – mere okrog trebuha in nog
  • Stopnjo inkontinence – kako močna uhajanja imajo 
  • Stopnjo dejavnosti – izdelek za vsakodnevne dejavnosti ali izdelek za nočno uporabo oziroma spanje
 
To pomeni, da ne rabite vedno kupiti izdelka z največjo vpojnostjo in boste morda potrebovali različne izdelke podnevi in ponoči. Ko vaš otrok odrašča, lahko začne uporabljati hlačke TENA namesto plenic Libero. Tako se bo počutil bolj odraslo, saj nosi nekaj, kar je bolj podobno običajnemu spodnjemu perilu.
 
Nevtralizatorji vonja so še ena značilnost, ki lahko vašemu otroku zagotovi udoben in svež občutek tudi po nesrečnem dogodku.

Bodite nežni do kože

Nega kože je dodaten pomemben dejavnik pri inkontinenci. Z nego, ki pripomore k ohranjanju zdrave kože, lahko odpravite nepotrebno draženje kože vašega otroka. To lahko pomeni na primer uporabo vlažilnih robčkov, ki učinkovito čistijo in vlažijo, ali pa uporabo nežnih čistilnih tonikov namesto mila.
 
Če želite izvedeti več o izdelkih, ki bi lahko koristili vašemu otroku, obiščite stran našega nabora izdelkov za nego kože TENA.

Dodatna zaščita ponoči

Z nakupom zaščite za posteljni vložek, na primer podloge TENA, lahko pomagate ublažiti stres pri nehotenem nočnem mokrenju. Ko posteljete otrokovo posteljo, najprej uporabite eno rjuho, čez katero postavite zaščito za posteljni vložek in nato še eno rjuho. Tako lahko hitro preoblečete posteljo po neljubemu dogodku, čeprav ste zaspani – samo odstranite dve zgornji vlažni plasti. Prav tako je dobro imeti pri roki čisto pižamo.