Kakovostna nega je cenovno ugodna

Dobro počutje otroka je vam  kot staršu ali negovalcu daleč najbolj pomembno pri obvladovanju inkontinence. Včasih lahko dodatni stroški nege povzročijo stres, čeprav veste, kako morate ravnati v določenih situacijah. Ne gre samo za denar, ampak tudi za čas, ki ga porabite za reševanje nastalih situacij. Ta čas bi verjetno veliko raje kakovostno preživeli s svojim otrokom. Če vložite svoj denar v prave izdelke, ki ustrezajo potrebam in situaciji vašega otroka, vas to lahko reši na dolgi rok. 

Manj uhajanja pomeni manj preoblačenja

Varna zaščita in učinkovita suhost zagotavljata manj uhajanja. To pomeni, da lahko manj časa porabite za preoblačenje in pranje, nastane manj odpadkov in s tem znižate stroške. 

Preprečite nepotrebno draženje kože

Vedno iščite kakovostne, dermatološko testirane izdelke. Tovrstni izdelki vam bodo pomagali ohranjati mehko in zdravo kožo pri vašem otroku, poleg tega pa vam ne bo treba metati stran izdelkov, ki dražijo kožo vašega otroka.

Zagotovite samozavest

Iskanje pravih izdelkov lahko poleg fizičnega zdravja izjemno pozitivno vpliva tudi na čustveno zdravje vašega otroka. Učinkovita zaščita s hitrim vpijanjem preprečuje zadrževanje vlage in uhajanje, v njej se vaš otrok počuti varno in udobno, zaradi česar je tudi bolj samozavesten in zadovoljen.

Z zaščito prihranite čas in denar

Poleg zaščite in suhosti, ki jih ponujajo hlačke ali hlačne plenice ali plenice, je pametno vložiti v nakup posteljne podloge TENA (zaščita za posteljne vložke), ki nudi zaščito pri močenju postelje. S tem lahko podaljšate življenjsko dobo otrokovega posteljnega vložka in hkrati zmanjšate stres med nočnim preoblačenjem. Priporočamo uporabo več plasti: najprej uporabite eno rjuho, nato podlogo in nato še eno rjuho. Tako lahko po nočnem neljubem dogodku odstranite zgornji dve plasti in postelja bo že delno postlana. 
 

Načrtujte nakupe

Zelo dober način varčevanja s časom in denarjem za bolj pomembne stvari v življenju je sestavljanje nakupovalnega seznama, ki se ga potem morate tudi držati. Tako boste vedno kupili, kar potrebujete, in se izognili impulzivnemu nakupovanju. Ko razmišljate o izdelkih za obvladovanje inkontinence, premislite, kakšne potrebe ima vaš otrok. Upoštevajte njegovo starost, velikost, težo in stopnjo dejavnosti. Tako lahko zagotovite, da boste kupili prave izdelke.  
 
Če želite izvedeti, kateri izdelki najbolj ustrezajo vašemu otroku, glejte celoten nabor izdelkov TENA za otroke.

Finančna pomoč

V nekaterih državah ste lahko upravičeni do finančne pomoči za izdelke za obvladovanje inkontinence pri vašem otroku. Če želite več informacij in bi radi preverili, ali to velja za vašo situacijo, se pogovorite z zdravnikom ali zdravstvenim delavcem.